KAN FORSVINNE: Her åpnes Gothia cup for fjorten år siden. Om Göteborgs politikere gjør alvor av å bygge boliger på Heden der selve turneringen spilles, truer cupledelsen med å flytte fra Göteborg.Foto: Uffe Nylèn/ NTB Scanpix
KAN FORSVINNE: Her åpnes Gothia cup for fjorten år siden. Om Göteborgs politikere gjør alvor av å bygge boliger på Heden der selve turneringen spilles, truer cupledelsen med å flytte fra Göteborg.Foto: Uffe Nylèn/ NTB ScanpixVis mer

Truer med å flytte Gothia cup fra Göteborg

Krangler om parken.

(Dagbladet): Gothia cup, Sveriges største fotballturnering for barn og unge, går av stabelen i Göteborg hver sommer. Den tradisjonsrike turneringen samler titusenvis av unge hvert eneste år.

For mange norske unge fotballspillere har Gothia cup vært det første møtet med turneringer utenfor Norge, men nå kan det være slutt.

I en svært opphetet krangel om å bebygge sletta turneringen arrangeres på, truer nå Gothia-cup-general Dennis Andersson med å flytte cupen ut av Göteborg om byens politikere omregulerer deler av Heden til boligformål, skriver den svenske avisa Expressen.

- En forutsetning for at Gothia cup overhodet skal eksistere er at vi har en stor, åpen plass midt i Göteborg. Hvorfor i Herrens navn har denne lille byen verdens største arrangement? Det er jo ikke fordi vi er så fantastiske arrangører, det er fordi vi har denne unike plassen midt i byen, sier Andersson, og kaster seg med det med full tyngde inn i den politiske debatten om Heden.

Og det er ikke bare de fotballspillende barna som blir rammet av en eventuell omregulering av Heden, mener Andersson.

- Vi hadde ikke hatt verken Gothia cup eller Partille cup om ikke Heden hadde eksistert der den er. Der er jo det som gjør disse arrangementene så unike. Det er dette som er fordelen vår, sier han.

- Kan ikke Gothia cup arrangeres et annet sted?

- Det kan den sikkert, men ikke i Göteborg i hvert fall.