GÅR TREIGT: Her i den ukrainske byen Lviv skal det spilles fotball-EM sommeren 2012. UEFA-toppene etterspør nå fortgang i arbeidet med å få stadionene klare.
Foto: AFP PHOTO/YURIY DYACHYSHYN
GÅR TREIGT: Her i den ukrainske byen Lviv skal det spilles fotball-EM sommeren 2012. UEFA-toppene etterspør nå fortgang i arbeidet med å få stadionene klare. Foto: AFP PHOTO/YURIY DYACHYSHYNVis mer

Truer med å frata Ukraina fotball-EM

UEFA-Platini.

|||

Ukraina henger kraftig etter i byggingen av et storstadion i Kiev til fotball-EM i 2012. Nå truer Det europeiske fotballforbundet (UEFA) med å frata ukrainerne EM-festen.

UEFA har i lengre tid vært bekymret over utviklingen i de ukrainske forberedelsene til fotball-EM om drøyt to år, som Polen og Ukraina skal arrangere sammen. Mandag gikk UEFA-president Michel Platini til enda hardere ordelag, og ga Ukraina et ultimatum: Få stadionet på plass i tide, eller mist EM.

Størst hodebry for UEFA er de mange forsinkelsene i byggingen av en storstue i den ukrainske hovedstaden Kiev.

- De har ikke beveget seg en millimeter i byggingsarbeidet. Ikke noe Kiev, ikke noe Ukraina. Ikke noe hovedstad, ikke noe land, sa Platini oppgitt til journalister i Brussel.

Franskmannen bekreftet samtidig at han skal møte den nyvalgte ukrainske presidenten, Viktor Janukovitsj, i løpet av de ti neste dagene. I møtet vil Platini kreve ekstra garantier for at stadionplanene i Kiev og den vestliggende byen Lviv blir ferdig innen tidsfristen.

Men Platini benektet på det sterkeste at UEFA har en plan B liggende klar.

- Jeg er bekymret, men jeg stoler på et land og dets forsikringer, sa han.


(NTB)

SJOKKERT: UEFA-president Michel Platini truer Ukraina med å frata de fotball-Em om ikke byggingen snart øker takten. Foto: AP
SJOKKERT: UEFA-president Michel Platini truer Ukraina med å frata de fotball-Em om ikke byggingen snart øker takten. Foto: AP Vis mer