Truer med å gå av

Under søndagens 0-0-kamp mot Everton kom Leeds-fansen med sterke, verbale angrep mot manager David O'Leary og hjelpetrener Brian Kidd.

- Fansen vår var motbydelig, sier O'Leary - og truer med å gi seg som manager i klubben.

- Angrepene på Brian Kidd var helt forferdelige. Så lenge jeg er på Elland Road, kan jeg garantere at han vil være assistenten min. Hvis fansen vil ha Kidd vekk, følger jeg med, sier en forbannet David O'Leary til avisa The Mirror.

Tøff periode

De svake resultatene etter jul er årsaken til Leeds-fansens frustrasjon. Først ble laget slått ut av UEFA-cupen. Nå er Leeds trolig også ute av toppkampen i Premier League. Etter søndagens poengdeling frykter fansen at det heller ikke blir spill i Champions League. For å komme dit, må Leeds bli blant de fire beste i ligaen. Nå ligger laget på femteplass, ti poeng bak fjerdeplassen.

- Vi er inne i en tøff periode, og trenger ikke slike verbale angrep mot oss som vi fikk søndag. Fansen skal også vite at spillerne stiller seg hundre prosent bak Brian Kidd, sier manager O'Leary.

- Vi venter mer av folk som har brukt nærmere en milliard kroner på dette laget. Vi er også uenige i innbytterpolitikken, er det kontante svaret fra Leeds-fansen.

Da utskjellingen av O'Leary og Brian Kidd var på det verste, prøvde Leeds-formann Peter Ridsdale å roe gemyttene på tribunen. Idet han gikk over krittet på banen, reagerte Merseyside-politiet og truet med arrestasjon.

- Vi skjønner hvorfor han gjorde det, men det var ingen god løsning. En formanns plass er i direktørboksen, sa en brysk politisjef Dave Willman.

I stedet for å arrestere Leeds-formannen, nøyde han seg med å rapportere Ridsdale til FA (Det engelske fotballforbundet).

I tillegg til bråket fra fansen og det skuffende resultatet, fikk Leeds også Dominic Matteo utvist. Han er den sjette Leeds-spilleren som har sett rødt denne sesongen. I morgen spiller Leeds hjemme mot Ipswich. Da er bare seier godt nok hvis klubben til Eirik Bakke fortsatt skal ha et ørlite håp om spill i Champions League.

Støtter Kidd

Leeds-spillerne Nigel Martyn, Rio Ferdinand og Alan Smith innkalte i går til pressekonferanse, og ba fansen om å slutte å kritisere assistentmanager Brian Kidd.

- Supporternes reaksjon bunner i frustrasjon, og de har rett til å være frustrerte, men det er feil å anklage treneren. Vi vil erklære vår støtte til Brian, sa keeper Martyn.

I HARDT VÆR: Leeds-manager David O'Leary.