Truer med å gå rettens vei for å bli seriemester

AC Milan gir seg ikke.

Det er kommet nye anklager mot Juventus i den omfattende korrupsjonsskandalen. Milan truer med å gå rettens vei for å kunne kalle seg seriemester for 2004/05-sesongen.

Italienske etterforskere jobber på spreng. Det går mot ny sak. Ryktene vil ha det til at skandaleomsuste Juventus på ny vil bli straffet hardt.

En av kampene det rettes søkelys mot er Juventus og Milans 0-0-kamp i desember 2004. Milan var best, men en rekke dommeravgjørelser gikk ikke Milano-lagets vei.

- Våre fans forsto hva som hadde skjedd (da saken ble rullet opp) sist sommer, sier Milans visepresident Adriano Galliani.

-2005-mesterskapet til Milan? Jeg vet ikke om det er en utopi, men våre advokater jobber med saken for oss. Likevel, det ser vanskelig ut. Juventus-kampen? Jeg husker den godt, sier Galliani til acmilan.com.

Juventus er fratatt seriegullet for 2004/05 og 2005/06-sesongene. Inter ble kåret til 2006-mester i etterkant, mens ingen ble tilkjent 2004/05-mesterskapet.

Milan ble for øvrig fratatt poeng for sin medvirkning i korrupsjonsskandalen. Lazio, Fiorentina og Reggina ble også straffet. Nå er også Messina dratt inn i saken.

(NTB)

MENER SEG FRARØVET GULLET: AC Milan-ledelsen mener at de har krav på seriegullet fra 2005. Foto: AP
MENER SEG FRARØVET GULLET: AC Milan-ledelsen mener at de har krav på seriegullet fra 2005. Foto: AP Vis mer