Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer med å legge ned Kanarifansen

Lillestrøm-leder Frank Grønlund er lei bråk.

Lillestrøm-leder Frank Grønlund er lei av supporterbråk. Nå truer han med å legge ned Kanarifansen.

- Dette er et endelig oppgjør vi skulle tatt for lenge siden, sier Grønlund til Aftenposten.

Normalt samarbeider LSK tett med fansen, men etter bråket i kampen mot Stabæk har forholdet kjølnet reelt. 25 bråkmakere er allerede blitt utestengt fra resten av årets kamper på Åråsen.

- Om ikke Kanarifansen kvitter seg med disse nå, må hele gruppen tas. Da må, etter min mening, Kanarifansen oppløses og starte på nytt. Så får de bruke de to-tre årene det tar å bygge opp en ny supportergruppe uten bråkmakere, sier LSK-sjefen.

Han mener fansen nå ødelegger klubbens omdømme.

Mot Stabæk skjemmet fansen seg ut med ordensforstyrrelser, slåssing, urinering og bengalske lys. Både i serieåpningen mot Tromsø og i fjorårets cupfinale ødela LSK-fansen seter for tusenvis av kroner.

Den kommende matchen mot Vålerenga på søndag er klassifisert som en høyrisikokamp. Frykten for mer bråk er stor.

Kanarifansen sier de kommer til å bruke selvjustis mot dem som bryter reglene. De avviser også påstandene om at det finnes nazisympatisører blant grupperingene i Kanarifansen.

LUTA LEI: - Om ikke Kanarifansen kvitter seg med bråkmakerne nå, må Kanarifansen oppløses og starte på nytt, sier LSK-sjef Frank Grønlund. Foto: SCANPIX
LUTA LEI: - Om ikke Kanarifansen kvitter seg med bråkmakerne nå, må Kanarifansen oppløses og starte på nytt, sier LSK-sjef Frank Grønlund. Foto: SCANPIX Vis mer

- De er i tilfelle ikke medlemmer hos oss. Alle i Kanarifansen er mot vold, og vi har ingen politiske sympatier i den retningen, sier leder Jan Jansen til Aftenposten.

(NTB)

image: Truer med å legge ned Kanarifansen
UTRYGT? Debatten raser omkring Kanarifansens oppførsel på Nadderud søndag kveld. Supporterne fyrte blant annet opp bluss både på tribunen og inne i en pub før kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media