Eirik Bakke i Sogndal Fotball

Truer med å si opp jobben

Eirik Bakke er forbanna over lav interesse i Sogndal. - Folk vil heller sitte hjemme å se Manchester United mot Liverpool, til og med de som er oss nærmest, sier han.

FORLENGET: Eirik Bakke forlenget kontrakten med Sogndal på sin egen bursdag, 13. september, i år. Nå er han usikker på om han vil bruke mer tid på dette. Foto: Christian Blom / NTB Scanpix
FORLENGET: Eirik Bakke forlenget kontrakten med Sogndal på sin egen bursdag, 13. september, i år. Nå er han usikker på om han vil bruke mer tid på dette. Foto: Christian Blom / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke trener for Sogndal mer hvis jeg ser slik likegyldighet. Jeg må ta en vurdering etter sesongen om jeg skal fortsette med dette, sier Bakke til Sogn Avis.

Søndag vant Sogndal 4-0 mot Jerv på hjemmebane, og er oppe på kvalikplass i OBOS-ligaen, samtidig som ble det klart at Aalesund vinner serien og dermed rykker opp med 1-2 borte mot Tromsdalen.

En sterk seier av sogndølene, men hovedtrener Eirik Bakke (42) var alt annet enn fornøyd. Den tidligere Leeds-spilleren, og sønn av Sogndal-legenden Svein Bakke, er forbanna på fansen og truer med å gi seg dersom den labre interessen fortsetter.

Til lokalavisa sier han blant annet at «jeg skal love at dette går i stykker».

Må stå samlet

Uttalelsene kommer bare uker etter at Bakke forlenget kontrakten. På papiret har han jobben fram til 2021, og er dermed den treneren med lengst fartstid i klubben.

Eirik Bakke bekrefter til Dagbladet at han står inne for det han sa søndag kveld. Han er bekymret for framtida til klubben.

- Jeg snakker fra hjertet. Jeg har mange andre muligheter som trener, men det er i Sogndal jeg vil være. Men slik som det er nå, er jeg usikker på om det er verdt det. Jeg er ambisiøs, vil opp og fram, men det krever en del, sier Bakke til Dagbladet.

- Hva er det som er problemet?

- Det er ikke den samme entusiasmen som før. Folk sitter heller hjemme og ser Manchester United mot Liverpool, til og med de som er oss aller nærmest. Hvis vi skal være med og kjempe i toppen, da må folk være med. Vi er ikke der nå, ting må gjøres sammen, «i lag», sier Bakke og fortsetter:

- Jeg må se at vi som klubb og bygd har lyst tilbake til Eliteserien. Akkurat nå er det for mye negativitet, sutring, grining og altfor høye krav.

1486 betalende tilskuere var på Fosshaugane Campus søndag, men det rapporteres om langt færre oppmøtte.

- Jeg ser knapt folk på tribunene og jeg blir bekymret for oss, for framtida for Sogndal. Det er nå folk virkelig må kjenne sin besøkelsestid.

GLISSENT: Mange tomme seter på Fosshaugane Campus. Her mot Jerv søndag, som Sogndal vant 4-0. Skjermdump: Eurosport
GLISSENT: Mange tomme seter på Fosshaugane Campus. Her mot Jerv søndag, som Sogndal vant 4-0. Skjermdump: Eurosport Vis mer

På stigende kurve

Vidar Vadseth, leder for supporterklubben «Saftkokaradn», er sjokkert over uttalelsene og mener det skjer på et helt feil tidspunkt.

- Jeg så for meg en fin dag på jobb, så kommer det her. Jeg skjønner ikke logikken. Det var en god kamp mot Jerv, 4-0, med tre kanonmål. Det er der fokuset bør ligge, sier Vadseth til Dagbladet.

SAFTKOKER: Vidar Vadseth (t.v). Her gir han en klem til tidligere Sogndal-spiller Rune Bolseth, som nå er toppspillerutvikler i klubben. Foto: Christian Blom / NTB Scanpix
SAFTKOKER: Vidar Vadseth (t.v). Her gir han en klem til tidligere Sogndal-spiller Rune Bolseth, som nå er toppspillerutvikler i klubben. Foto: Christian Blom / NTB Scanpix Vis mer

Selv mener Bakke at det var et riktig tidspunkt å ta opp temaet på.

- Jeg syns anledningen var god, etter en fin seier. Jeg føler vi må ta tak i dette problemet og finne ut hvorfor det er slik. Det er ikke meg mot resten, men det handler om framtida til klubben, sier Bakke.

Vadseth bekrefter at det er en større likegyldighet enn før, men at klubben er tilbake på rett spor nå, i forhold til tidligere i år.

- Jeg opplever at flere er likegyldige, det gjør jeg, og det har folk også uttalt selv. Klokka ni samme kveld er folk ferdige med dagens kamp og begynner å forberede seg til arbeidsuka. Tidligere tok det fort to til tre dager før vi la fra oss helgas kamp.

Likevel forstår han ikke hvordan Bakke kan si dette, bare uker etter han forlenget kontrakten.

- Dette kunne han tatt før han signerte ny kontrakt. For å si det slik, så er klubben på stigende kurve igjen. Vi har solgt en del spillere i sommervinduet, og latt flere unge, lokale spillere slippe til. Samtidig gjør juniorlaget vårt det veldig bra med deltakelse i Europa League, sier Vadseth.

Åpent medlemsmøte

Supporterlederen påpeker også at det trengs mer enn en «quick fix» for å få fansen og klubben tilbake på samme bølgelengde. Per dags dato er Sogndal på kvalikplass til Eliteserien og et opprykk kan hjelpe på det lave tilskuertallet, men han etterlyser mer.

I årevis har han prøvd å få til en åpen dialog mellom klubben og supporterne. Ser man for eksempel til Vålerenga, møter Ronny Deila ofte opp på Vålerenga vertshus og Bohemen, supporterpuben til klubben, og svarer på de fleste spørsmål som fansen måtte ha.

- Vi må samle bygda. Jeg har etterlyst det før, men jeg vil ha et åpent medlemsmøte, et fora der folk kan få utløp for spørsmål de sitter inne med og få svar. Det handler om å føle seg inkludert. Det er også en del av grunnverdiene til klubben, å være ærlig og inkluderende, men der har de litt å jobbe med, sier Vadseth.

Bakke er enig med Vadseth. Til Dagbladet sier han at han gjerne tar et møte med Vadseth for å få på plass en slik ordning.

- Vi må prate sammen og bli mer åpne. Guttene fortjener mer, jeg vet hvor villige de er til å kjempe om en plass i øverste divisjon, men de trenger mer støtte, sier han.

Artikkelen fortsetter etter videoen. Se tidligere Sogndal-keeper Stefan Hagerups frispark mot Skeid:

KEEPER SATTE BALLEN I KRYSSET: Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup ble kveldens helt da han satte 1-1 på et frispark 25 minutter før kampslutt. Reporter: Emilie Rydning. Video: Fotball Media Vis mer

Styret

Styreleder Tor Arne Ness sier til Dagbladet at Bakkes uttalelser mandag «må stå for hans regning.»

Om det går så langt at Bakke avslutter kontrakten ved årsskifte, er dette noe klubben må ta stilling til da.

- Det får vi løse om det blir en aktuell problemstilling. Vil tro dette er sagt i frustrasjon, skriver Ness i en SMS til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer