Truer med å slutte

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm- Strømsgodset 4- 2. Kaptein Torgeir Bjarmann (31) krever tre nye år som spiller, og jobb i Lillestrøm etterpå. Ellers forsvinner han til utlandet etter denne sesongen.

Torgeir Bjarmann debuterte for Lillestrøm mot Brann i 1988, og fikk gult kort før han hadde vært nær ballen. Siden har han vært blant Tippeligaens tøffeste, men også mest fairspillende midtstoppere.

- I år har jeg kanskje min beste sesong, sier han.

Som så ofte før var han gultrøyenes bestemann i går. Han stoppet Jostein Flo effektivt og scoret sitt femte seriemål for året. Det er forhandlingsargumenter LSK-ledelsen ikke kan overse. Bjarmann har ett år igjen av kontrakten, men krever reforhandlinger nå.

- Jeg snakket med Bjarne (Sognnæs) for to uker siden. Jeg vil ha tre nye år som spiller. Og jobb i klubben etterpå. Ellers forsvinner jeg en tur til utlandet, tenker jeg.

Har tilbud

Bjarmann har allerede ny klubb på hånda.

- Jeg har et konkret tilbud fra utlandet.

Bjarmann har ett år igjen av den gjeldende kontrakten. Men veteraner med snart 300 A-kamper, behandles anstendig i norsk fotball. Derfor får nok Bjarmann dra - om ikke LSK innfrir kravene. Foreløpig er Sognnæs og trener Arne Erlandsen mest interessert i å vinne tid.

- Jeg vet ikke når vi skal møtes, avleder Sognnæs.

- Det er andre spillere vi ikke har sikret oss kontrakt med. Foreløpig må Torgeir stille seg i køa, sier Erlandsen.

- Jeg må ha en avklaring før vi starter opp treninga i desember, sier Bjarmann.

Gjeldfri

Økonomisk trenger ikke Bjarmann proffpengene. I sommer solgte han sine egne aksjer for fire millioner kroner. Trusselen om å dra utenlands er derfor like mye forhandlingsargument som eventyrlyst for veteranen.

- Jeg har ikke gjeld, sier han.

Men det er viktig å skaffe seg noe å falle tilbake på.

- Jeg har lyst til å fortsette i fotballmiljøet, sier han.

Til nå har Torgeir kategorisk avvist seg sjøl som trenertalent. Men de siste to sesongene har han sett sin tidligere lagkamerat Arne Erlandsen lykkes i rollen. Han og Arne står for mye av det samme: Helhjerta innsats, kollektiv holdning og intensitet hele tida.

- Kanskje jeg kan bli en god trener, sier Torgeir.

Utspillet ligger hos Lillestrøm.