Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer med å slutte

SNOWBASIN (Dagbladet): Lasse Kjus (31) brenner etter å være best. Dessverre er han oftest bare nest best. Tross karrierens tiende sølvmedalje krever Lasse store endringer. Ellers slutter han. Øverst på ønskelista: En personlig trener som følger ham overalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er mye som skal på plass for at jeg skal fortsette å stå på ski. Det viktigste er at jeg selv har lyst, men samtidig må en del ting ligge til rette. Jeg må se på det sportslige tilbudet på alle områder, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

Som allrounder føler han at han ikke får den hjelpen han trenger.

- Det å kjøre alle fire disipliner - som jeg gjør foreløpig - krever at man trenger mer hjelp på mange områder. Det optimale hadde vært å ha en personlig trener som følger meg hele tida, sier han.

Totalt i OL- og VM-sammenheng har Lasse nå 14 medaljer (fire gull og ti sølv). Han ligger bare en medalje bak Kjetil Aamodts 15 medaljer.

- Nå har jeg fire sølvmedaljer i utfor på rad i mesterskap. Får melde meg inn i sølvguttene, men det blir hardt å ta Kjetil i løpet av OL. Han er sterk i mange disipliner, sier Lasse.

Skeptisk Kjetil

Kjetil kjørte ned til fjerdeplass i går. Han skjønner Lasses ønske om en personlig trener, men har sjøl dyrekjøpte erfaringer, og er skeptisk til å bringe slike inn i laget.

- Det er jo ofte det beste å ha en mann som følger deg hele tida, men da fader'n var trener, så var jo dette et jævla problem fordi det ble mye far og sønn. Og dette med personlige trenere er det ingen i laget som takler. Man føler at den og den blir prioritert, og det er veldig vanskelig å få dette inn i et lag uansett om alle sier at de er ydmyke og at det er greit.

Men Kjetil er helt klar på at støtteapparatet må styrkes. Før OL sa Aamodt til Dagbladet:

- Jeg tror både hver enkelt utøver, og støtteapparatet, har mye å gå på. Potensialet til en del av utøverne er ikke utnyttet. Mye er opp til deg sjøl, men vi er helt avhengige av å ha et støtteapparat som fungerer perfekt også. Det tror jeg er veldig vanskelig med så mange ulike løpere med ulike behov som nå. Ikke lett å tilfredsstille alle. Dette er en utfordring til Atle, egentlig

Forstår Lasse

Rudi Huber, Lasses racingsjef for Atomic (tredobbelt i går), håper Lasse fortsetter neste sesong, men er slett ikke sikker.

- Vi har allerede snakket med Lasse om neste år, men først må OL og resten av sesongen bli ferdig. Så får Lasse bestemme seg for hva han gjør. Huber mener personlige trenere er eneste vei å gå for å holde oppe nivået hos de aller, aller beste.

- Å kjøre på ski er en individuell sport. Jeg forstår at de aller, aller beste løperne vil trene mer individuelt. Flere og flere av de beste trener mer individuelt. I Østerrike har det alltid vært slik, men Norge har et lite mannskap, og da er slik trening ikke mulig å få til like godt. Dette er selvfølgelig et spørsmål om penger, sier Huber.

Han er svært overrasket over Lasses sølvmedalje.

- En sensasjonell andreplass, sier han.

Atle avventer

Landslagssjef Atle Skårdal lytter til Lasses ønsker, men er foreløpig sparsom med kommentarene.

- Jeg har lyst til å vente litt før jeg diskuterer dette i media. Jeg har vel tenkt mine ting nå gjennom sesongen, og det er på tide å ta litt mer tak i det så snart OL er over.

Familiekos

For først skal Lasse fullføre et mesterskap der det plutselig er lov å vente mer.

- Dette var veldig bra. Jeg er her for å kjøre blant de beste, og har levd i trua selv om jeg har hatt mine tvil. Så lenge det har gått dårlig i v-cupen, har jeg egentlig bare konsentrert meg om OL, og prøvd å bli klar til grenene her, sier Lasse.

Som allerede i dag er tilbake i løypa for å trene foran kombinasjonsrennet onsdag.

Etter blomsterseremoni og klem fra Mette-Marit, gikk Lasse rett bort til mamma Mette, pappa Ragnar og storesøster Lene. Trioen bestemte seg ikke for å dra før forrige tirsdag.

- Jeg tror han ble litt overrasket over at vi kom hit, sier Lene.

Verken mamma eller pappa Kjus tror at sønnen slutter nå.

- Han tar ett år av gangen, men jeg tror han fortsetter, sier pappa.

SØLVGUTT: Lasse Kjus fikk bronsmedaljen i natt. Foto: SCANPIX/REUTERS
TRENGER HJELP: Det optimale hadde vært å ha en personlig trener som følger meg overalt, sier Lasse Kjus, som nå har fire gull og ti sølv i OL- og VM-sammenheng.
Hele Norges coronakart