Truer med å slutte

SNOWBASIN (Dagbladet): Lasse Kjus (31) brenner etter å være best. Dessverre er han oftest bare nest best. Tross karrierens tiende sølvmedalje krever Lasse store endringer. Ellers slutter han. Øverst på ønskelista: En personlig trener som følger ham overalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mye som skal på plass for at jeg skal fortsette å stå på ski. Det viktigste er at jeg selv har lyst, men samtidig må en del ting ligge til rette. Jeg må se på det sportslige tilbudet på alle områder, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

Som allrounder føler han at han ikke får den hjelpen han trenger.

- Det å kjøre alle fire disipliner - som jeg gjør foreløpig - krever at man trenger mer hjelp på mange områder. Det optimale hadde vært å ha en personlig trener som følger meg hele tida, sier han.

Totalt i OL- og VM-sammenheng har Lasse nå 14 medaljer (fire gull og ti sølv). Han ligger bare en medalje bak Kjetil Aamodts 15 medaljer.

- Nå har jeg fire sølvmedaljer i utfor på rad i mesterskap. Får melde meg inn i sølvguttene, men det blir hardt å ta Kjetil i løpet av OL. Han er sterk i mange disipliner, sier Lasse.

Skeptisk Kjetil

Kjetil kjørte ned til fjerdeplass i går. Han skjønner Lasses ønske om en personlig trener, men har sjøl dyrekjøpte erfaringer, og er skeptisk til å bringe slike inn i laget.

- Det er jo ofte det beste å ha en mann som følger deg hele tida, men da fader'n var trener, så var jo dette et jævla problem fordi det ble mye far og sønn. Og dette med personlige trenere er det ingen i laget som takler. Man føler at den og den blir prioritert, og det er veldig vanskelig å få dette inn i et lag uansett om alle sier at de er ydmyke og at det er greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer