Truer med å slutte

Det pågår en intens stillingskrig om toppidretten i Norges Idrettsforbund som kan ende med at toppidrettssjef Jarle Aambø velger å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knivene slipes blant toppene i idretts-Norge etter at Dagbladet torsdag avslørte innholdet i rapporten fra NIF-utvalget som de siste to åra har vurdert endringer i Olympiatoppens mål, organisasjon og virkemidler. Utvalget som er ledet av NIFs styremedlem Geir Kvillum innstiller på følgende:

 Toppidrettssjef Jarle Aambø fristilles fra generalsekretær Inge Andersen og skal rapportere direkte til styret. Dette kan sikre Aambø friere spillerom, men kan også stride mot NIFs eget lovverk.

 To nye toppidrettsutvalg etableres. Det ene - Plenum Olympiatoppen - skal være et hørings- og drøftingsorgan bredt sammensatt fra særforbundene og dessuten foreslå sju medlemmer til det nye Fagutvalget for Toppidrett som skal gjennomføre toppidrettspolitikken fra Idrettsstyret og legge premissene for at Norge forblir et verdensledende utviklingsmiljø for toppidrett.

 Kvillum-utvalget fastslår at Olympiatoppen må opp på 100 millioner kroner i budsjett (65 mill. i dag) innen 2008, men sier ingenting konkret om finansiering for 2006 og 2007.

Tenker ulikt

Til sammen utgjør forslagene den største endringen av toppidrettsorganiseringen siden Norges Olympiske komité og Norges Idrettsforbund ble slått sammen i 1996. På styremøtet i Idrettforbundet kommende tirsdag skal rapporten til behandling og mulig vedtak. Det er svært vanskelig å få de impliserte til å uttale seg om saken, men det er ingen tvil om at meningsforskjellene er betydelige. Dagbladet har de siste dagene snakket med flere sentrale aktører som bekrefter at Idrettsstyrets vedtak kan få dramatiske følger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer