Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer med å stenge Old Trafford

Styret i banekomiteen på Old Trafford truer med å stenge deler av stadion dersom supporterne ikke respekterer loven som forbyr tilskuerne å stå på fotballkamper.

- Styret, klubben og politiet kan ikke snu ryggen til at folk bevisst bryter reglene på denne måten, sier Barry Brotherton i banekomiteen til nyhetsbyrået AP.

I følge Brotherton er det katastrofen på Hillsborough som er årsaken til at United ønsker å stramme inn på den meget upopulære regelen.

- I kjølvannet av Hillsborough-rettsaken kan vi ikke være forsiktige nok når det gjelder sikkerheten på stadion. Her har vi alle et ansvar - både ledere, supportere og vakter, sier han.

Dersom supporterne ikke overholder påbudet kan det ifølge Brotherton bli aktuelt å sperre av den delen av Old Trafford der de mest ihuga tilhengerne pleier å stå. Disse er naturlig nok lite fornøyd med forslaget.

- Det er de stående tilhengerne som i all hovedsak er de som skaper stemning på kampen gjennom synging og tilrop til spillerne. Innføringen av sitteplasser på alle engelske toppseriearenaer medførte merkbart dårligere stemning på kampene, selv om vi til en viss grad har klart å oppretteholde trykket ved å stå også på sittetribunene. Ved å innføre forbud også mot å stå, er det fare for at den helt spesielle atmosfæren som alltid har eksistert på engelske kamper kan forsvinne en gang for alle, sier en bekymret United-supporter.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media