Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer med å ta fluorforbud til retten

13 smurningsfabrikanter vil gå til erstatningssøksmål på 100 millioner kroner hvis FIS innfører sitt varslede forbud mot fluor.

VIL TIL RETTEN: Smurningsprodukter med fluor kan blir totalt forbudt i neste uke. Hvis så skjer vil smurningsfabrikantene gå til erstatningssak mot FIS. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VIL TIL RETTEN: Smurningsprodukter med fluor kan blir totalt forbudt i neste uke. Hvis så skjer vil smurningsfabrikantene gå til erstatningssak mot FIS. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Det kan gå mot en smurningskrig dersom FIS-styret mandag vedtar totalforbud, skriver Expressen.

Det internasjonale skiforbundet har i lengre tid jobbet med et totalforbud mot fluorsmurning. Forbudet skal innføres både av helse- og miljømessige årsaker.

- Dette handler om at FIS vil sette seg over EUs regelverk, sier den svenske tidligere landslagsløperen Christer Majbäck, som er eier av smurningsprodusenten Skigo.

EU besluttet for flere år siden at det farlige stoffet PFOA skal begrenses radikalt i fluorprodukter fra og med 4. juli i år. Smurningsfabrikantene har tilpasset seg EUs grenseverdier og motsetter seg et totalforbud.

- Det er viktig å få si at vi ikke på noen måte er negative til miljøsaken. Vi vil ta ansvar og vil ikke ødelegge miljøet, tvert imot. Men i dette spørsmålet har ikke FIS forstått hva det handler om, sier Majbäck.

De 13 fabrikantene hadde et videomøte tirsdag hvor de bestemte seg for å gå til rettslige skritt mot FIS hvis forbudet blir klubbet igjennom mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!