McLaren-rapportens etterdønninger:

Truer med å ta fra Russland renn: - Ikke bekymre deg. Vi kan gjøre det i morgen

Det internasjonale skiforbundet gitt beskjed om at verdenscupavslutningen i langrenn i mars sannsynligvis flyttes fra russiske Tjumen. Samtidig krever  Norges Skiskytterforbund at Russland fratas verdenscuprenn

MÅ GÅ ANDRE STEDER: Mye tyder på at Russland ikke får arrangere verdenscupavslutninga i langrenn i år likevel. Foto: Reuters/Alessandro Garofalo/ NTB Scanpix
MÅ GÅ ANDRE STEDER: Mye tyder på at Russland ikke får arrangere verdenscupavslutninga i langrenn i år likevel.
Foto: Reuters/Alessandro Garofalo/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den første delen av McLaren-rapporten slo fast at Russland organiserte storstilt doping av toppidrettsutøverne sine, skapte det bølger i internasjonal idrett.

Da del to av McLaren-rapporten kunngjorde at mer enn 1000 utøvere har vært statsdopet, og at det russiske Wada-akkrediterte laboratoriet i Moskva var sterkt delaktig i manipulasjonen av dopingprøver under OL i Sotsji, rant begeret over for mange.

Blant annet flyttet det Internasjonale Bob- og Akeforbundet vinterens VM fra Sotsji til tyske Königsee.

Og nå har det internasjonale skiforbundet gitt beskjed om at verdenscupavslutningen i langrenn i mars sannsynligvis flyttes fra russiske Tjumen.

- Etter det jeg forstår blir det ingen verdenscupfinale i Russland, sa den russiske langrennspresidenten, Jelena Välbe, i et intervju med russiske Championat.ru i forrige uke, meldte VG.

Truet med sanksjoner

Den forståelsen kommer som en følge av dialogen det russiske skiforbundet har hatt med det internasjonale skiforbundet, FIS.

Da Dagbladet møtte FIS-president Gian Franco Kasper i Sölden i slutten av oktober, var han tydelig på at det ville komme sanksjoner mot Russland om McLaren-rapportene fastslo at særforbundene visste om jukset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer