Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer med å trekke seg om Forren får sparken

Tornekrattet reagerer på behandlingen Vegard Forren har fått. Nå truer hele styret med å trekke seg.

REAGERER: Tornekrattets supporterleder Eva-Brit Mauseth. Her fra 2009. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
REAGERER: Tornekrattets supporterleder Eva-Brit Mauseth. Her fra 2009. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix Vis mer

Mandag kom det fram at Molde vurderer å avslutte kontrakten til Vegard Forren (32). Årsaken er at midtstopperen har slitt med gamblingproblemer og blant annet har lånt penger fra Molde-spillernes «botkasse» for å dekke spillegjeld.

Forren har selv gått ut og snakket åpent om gamblingproblemene. Han håper at han får fullføre kontrakten med Molde, som løper til 2021. Det har allerede vært møter mellom partene for å avgjøre fremtiden hans.

Nå blir Molde-legenden tatt i forsvar av supporterne. Moldes supporterklubb Tornekrattet har sendt ut en pressemelding, der styret skriver at de går av dersom Foren blir sagt opp.

«Tornekrattet støtter Vegard Forren 100 prosent og står bak han som spiller og ansatt i Molde Fotballklubb. Vi er imponert over hans mot i denne saken, ved å blottstille seg og sin sykdom på denne måten. Molde Fotballklubbs behandling av Vegard Forren i løpet av de siste månedene er noe vi ikke kan akseptere», heter det i en pressemelding fra Tornekrattet, gjengitt av Romsdals Budstikke.

«Skulle det vise seg at det blir en oppsigelse, trekker et enstemmig styre i Tornekrattet seg», heter det videre i pressemeldinga, som er underskrevet av leder Eva-Brit Mauseth.

Sjokkert

- Vi er sjokkerte, sier Mauseth til Dagbladet.

Hun forteller at Tornekrattet hadde styremøte i kveld, hvor alle var enige om å gi Forren støtte.

- Vi må se på det menneskelige her. Vi er supportere og handler ut fra følelser. Når vi har en slik situasjon som Vegard har og går ærlig ut med det til klubben, og han eventuelt ikke får den hjelpen han burde, mener vi prosessen er feil, sier Mauseth.

Forren fortalte Molde om problemene i februar og har blant annet gått til psykolog for å få bukt med gamblingproblemene han har hatt gjennom mange år.

Mauseth viser til en annen sak der Molde og supporterne har fått mye kritikk etter at en spiller, som seinere ble tiltalt for voldtekt, spilte i klubben. Hun savnet supporternes kritiske stemme utad i den saken.

- Som supportere har vi vært gjennom en periode med mye hets. Når de behandler Vegard på den måten de gjør, det skjønner vi ikke. Du sparker ingen som ligger nede. Du må være medmenneske. Man ønsker å hjelpe denne personen ut av et utføre, da er ikke oppsigelse et alternativ, sier Mauseth.

- Han er ikke anmeldt og hvis det da blir en stygg personalsak, må vi som supportere gå ut og si at dette aksepterer vi ikke, sier hun videre.

POPULÆR: Alica Schmidt er en av de mest populære friidrettsutøverne i Tyskland, uten å ha de store merittene å skryte av. Video: Eurosport / Puma / @alicasmd Vis mer

- Dikterer ingen

Mauseth er søster til Vegard Forrens mangeårige rådgiver Sverre Mauseth. Hun tror ikke det blir noe tema i denne saken.

- Nei. Men det kan de bare gjøre. Vi har et veldig oppegående styre. Det er et utvalg som er valgt inn, som har interesse for klubb og lag. De har en stor grad av integritet alle sammen. Jeg dikterer ingen. Jeg ville ikke gå ut med noe før vi hadde hatt styremøte i kveld, hvor alle fikk fram sin mening, sier Mauseth.

Hun sier at hun ikke la fram noe forslag på forhånd om at styret skulle trekke seg hvis Forren ble sagt opp.

Ledelsen i Tornekrattet består i tillegg av styremedlemmene Randi Merete Heder, Grete Kvadsheim, Vebjørn Hjelmseth, Jo Mattias Smenes og Bjørn Olav Andersen. Varamedlemmer er Ronny Stamsvik og Anette Sæther, skriver RBnett.

Molde-direktør Ole Erik Stavrum vil ikke kommentere Forrens gamblingproblemer og sier følgende til Dagbladet:

- Dette er en personalsak, som vi ikke vil kommentere i mediene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!