Truer med å trekke seg

Trener Harald Aabrekk vurderer nå å takke for seg etter at Brann-ledelsen i går solgte Kjetil Løvvik til Grasshoppers uten å spørre ham - sjefen - til råds.

- Jeg vet ikke om jeg er trener for Brann neste år, sier han til Dagbladet.

Hjemme på garden i Nordfjordeid malte Aabrekk i går vegger og gjorde annet vedlikehold. 30 mil lenger sør satt Brann-manager Kjell Tennfjord i Bergen og forhandlet fram overgangsavtalen som gir Brann ni millioner kroner på konto, men svekker gullsjansene i serie og cup. Kanskje betyr det takk og farvel til Harald Aabrekk også.

- Jeg fikk en telefon fra Kjell. Han fortalte at Løvvik var solgt, sier Aabrekk.

Den meldingen henger ikke på greip for feriebonden Aabrekk.

Mot salget

Aabrekk er opptatt av kontinuitet og målrettet styring. Før sesongen ønsket han å skape en spillerstall med sammensatte ferdigheter.

- I år har vi hatt flere muligheter mot forutsigbare motstandere. Mot Moss (0-2-seier) brukte vi Kjetil Løvvik og Mika Kottila på topp. Det var en suksess. Mot Vålerenga (1-3-seier i cupen) og Rosenborg (2-3-seier brukte vi Løvvik og Thorstein Helstad, to gjennombruddssterke spillere. Den siste muligheten har vi ikke lenger, sier Aabrekk.

Det liker han veldig dårlig.

- Jeg tar avstand fra salget, sier han.

Sløv ledelse

Han tar avstand fra mye mer også. Ikke minst Brann-ledelsens håndtering av hans egen situasjon.

- Vi hadde et møte for tre ukers tid siden. Da visste ikke ledelsen om de ønsket meg som trener neste år.

Ett nytt møte ble berammet uka etter.

- Det ble ingenting av.

Førstkommende fredag skal partene møtes på nytt. I mellomtida har Brann-ledelsen gått ut i media og ønsket seg nye år med Aabrekk. Men suksesstreneren vet fortsatt ingenting.

- De har ikke sagt noe til meg.

Det blir neppe bare trenerspørsmålet ledelsen må svare for på fredag...

Trenger penger

Aabrekk etterlyser gangsyn og troverdighet hos gjengen som nå har solgt toppscoreren. Greit nok at Brann trenger penger. Men det rimer ikke for Aabrekk at styret går ut og sier at den planlagte emisjonen (salg av nye aksjer) kunne utsettes til høsten. Sunn fornuft tilsier at det betyr økonomisk kontroll.

- De sa emisjonen kunne vente til høsten. Likevel selger de Løvvik. Da vet de ikke hvor de vil. Ingen erstatter er klar, sier Aabrek k.

- Brann må finne ut hvor de vil. Vi kan ikke ha den bruk-og-kast-mentaliteten vi har nå, sier Aabrekk.

I så fall blir det uten ham som trener.

- Jan (Hansson) har sluttet, Anders (Giske) slutter etter sesongen, Harry (Herstad) er ute. Jeg kan ikke ha det sånn som nå. Da er ikke jeg den rette.

- UFORSTÅELIG: - Brann må finne ut hvor de vil. Brann kan ikke ha den bruk-og-kast-mentaliteten klubben har nå, sier Harald Aabrekk, som for tida ferierer hjemme på garden i Nordfjordeid.