Truer med å trekke Solskjær

Arsenal-visestyreformann David Dein røper at Englands største klubber vurderer å nekte stjernene sine landslagsspill.

Det kommer fram i en BBC-dokumentar som sendes i kveld: «Football: Club or Country?». Der sier Dein at Arsenal og storklubbene i England krever at den internasjonale terminlista justeres til fordel for klubbenes liga- og Champions League-program.

- Vi kjenner vårt ansvar, Men det er spørsmål om balanse, hva som er rett og feil og timingen. Jeg tror at vi i løpet av 12 måneder vil se en revolusjon i forhold til terminlista. Det må det bli, sier Dein i BBC-progammet.

Hvis ikke Arsenal og klubber som Manchester United får viljen sin, sier Dein at alternativet er enkelt.

- Hvis ikke det skjer, vil klubbene bruke muskler og si at vi ikke slipper spillerne våre, sier Dein som selv har stjerner som Patrick Vieira, Thierry Henry, Fredrik Ljungberg og Dennis Bergkamp på lønningslista.

Solskjærs Manchester United skal være tungt inne i storklubbenes kampanje.

Dein røper at United var en av 10 europeiske klubber som i fjor skriftlig klaget til det franske fotballforbundet og Fifa da franske spillere måtte reise til treningskamp i Chile og Australia midt i sesongen.

- Dette topper seg når spillere kommer tilbake fra landskamper slitne. I tillegg får ikke klubbene betalt for det når andre bruker våre spillere, og det er totalt uakseptabelt, sier Arsenal-sjefen.

Generalsekretær Karen Espelund i Norges Fotballforbund er kjent med de europeiske storklubbens motstand mot landskampprogrammet. Men hun mener Deins utspill er unødvendig.

- Klubbene bør holde seg for gode til å true med å trekke spillere når det er en prosess i gang, som de selv kan påvirke, sier Espelund til Dagbladet.no.

Generalsekretæren sier at Arsenal er en av klubbene som er invitert til Uefas «europeiske klubbforum» der endringer allerede diskuteres. Og hun tror mye av trøbbelet med tett kampprogram kan unngås, hvis de ulike ligaene også er villige til å gjøre endringer.

- Ligaene kan lett redusere antall lag og kamper selv, sier Espelund.

Dein mener Uefa og Fifa skal overta spillerne lønnskostnader under landslagssamlinger, dersom de nasjonale forbundene ikke har råd selv.

Espelund og NFF mener storklubbenes problem er at de nekter å innse at de selv tjener på at spillerne landskampopptredener.

- Jeg har ingen forståelse for kravet om lønnspenger. Klubbene må forstå verdien av at spillerne får sjansen på lanslag, at dette betyr en verdiøkning på spillerne for klubbene.

At konflikten kan ende med at for eksempel Manchester United trekker Solskjær ut av Norges tropp har Espelund ingen tro på.

- Den typen trusler har ingenting for seg. Det pågår en prosess, og vi sier ikke at terminlista ikke skal endres. Utgangspunktet fra klubbene er bare helt feil.

(Dagbladet.no)

<B>KRITISK:</B> Arsenal-sjef David Dein sier at klubbene kan bli nødt til å nekte spillere landslagsspill.
UTSATT:</B> Ole Gunnar Solskjær kan bli en av stjernene Manchester United bruker som pressmiddel i konflikten med landslagene.