Truer med dommerstreik

Vil ha mer penger for å dømme i Tippeligaen.

(Dagbladet.no:) Hvis ikke de norske toppdommerne får mer penger kommer de til å nekte å dømme når serien sparkes i gang til våren. Ifølge Terje Hauge vil det nye tilbudet føre til at hver dommer får fra 5000 til 20 000 kroner mindre for å dømme.

- Vi godtar ikke det tilbudet vi har fått. Det er ennå lang tid igjen til seriestart, men vi har forhandlet siden august uten å bli enige. Streikfaren er absolutt reell, sier Hauge til BT.no.

Han er leder for Norsk Fotballdommerforening, og representerer dommerne i Tippeligaen, 1. divisjon og Toppserien.

Norges Fotballforbund ønsker å fjerne en stipendordning og i stedet øke enkelthonorarene for hver kamp. Dommerne kommer da dårligere ut totalt sett, ifølge TV 2 Nettavisen.

60 toppdommere har fram til nå fått 10-30 000 kroner i året i stipend, men nå ønsker fotballforbundet å fjerne denne ordningen.

Nå tilbyr NFF 7500 for hoveddommer per kamp samt at stipendordningen fjernes helt. Kravet til dommerne er 8000 per kamp pluss at stipendordningen opprettholdes. 

- NFF setter høyere krav til dommerne. Så svarer de med å fjerne stipendet helt og tilbyr oss i stedet en liten ekstra sum per kamp. Noe som gjør at vi totalt sett sitter igjen med lavere inntekt ved sesongslutt. Det ser jeg på som helt urimelig, sier Hauge til ANB.

• Din kommentar: Bør NFF prioritere dommersatsingen mer ved å betale toppdommerne bedre?

- FOR DÅRLIG: Terje Hauge og de andre toppdommerne er ikke fornøyd med tilbudet fra NFF.