Truer med fotballstreik

De britiske landslagsspillerne krever at forsvarsspilleren Rio Ferdinand blir tatt med på laget.

Lørdag møter England Tyrkia i det som kan bli en svært turbulent kamp. David Beckham og de andre landslagsspillerne har nå blitt enige om at de vil nekte å dra til Istanbul dersom ikke forsvarsspilleren Rio Ferdinand blir tatt med på laget. Han møtte ikke opp til den rutinemessige dopingkontrollen, og dermed var han ute av Tyrkia-laget.

Det syns lagkameratene er helt uakseptabelt. I utgangspunktet var David Beckham og co lite interessert i å trekke seg fra kontoret, men etter en opptrapping av konflikten i går, stemte flertallet av spillerne for å nekte å dra, skriver The Times i dag.

Det kan koste England plassen i EM-sluttspillet neste år. Det internasjonale fotballforbundet kan i verste fall diskvalifisere England, selv om laget mangler bare ett poeng på å være sikret EM-billett.

I ettermiddag ble det klart at FA holder på sitt og vil ikke ha Ferdinand med på laget.

- Spillerne vil ha Rio inn i troppen, men vi kommer ikke til å gå tilbake på vår avgjørelse, sa Det engelske fotballforbundets (FA) kommunikasjonsdirektør Paul Barber.

- En av mulighetene spillerne vurderer er å droppe reisen til Tyrkia. Det er en vanskelig situasjon som vi helst ikke skulle vært i, sa Barber.

Nekter

Flere av Rio Ferdinands lagkamerater fra Manchester United har vært sentrale i forhandlingene med FA. Selv benekter 30 millionerpunds-spilleren at han har tatt noe ulovlig. Spillerne er rasende over at Ferdinand er kastet fra laget, uten at det er fremmet noen anklager mot ham.

FA benekter at det er opprørsstemning i spillertroppen. Forbundet og spillerne vil møtes senere i dag for å prøve å ordne opp i saken. England, som leder gruppe 7, trenger ett poeng for å vinne gruppen og dermed være direkte kvalifisert for neste års EM-slutt spill i Portugal. Men hvis England ikke spiller lørdagens kamp, er det trolig at laget vil bli diskvalifisert fra turneringen av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

REVOLUSJON: Spillerne krever at Rio Ferdinand får spille mot Tyrkia på lørdag.