Truer med landslagsboikott

I dag kan Vålerenga få beskjed om å spille hengekampen mot Molde 9. september. Hvis så skjer vil Kjetil Rekdal ta Steffen Iversen og Christian Grindheim ut av landslagstroppen før Norge Skottland 7. september.

ULLEVAAL (Dagbladet): I dag møtes Vålerenga og Norges Fotballforbund for å finne en dato for den betente hengekampen mot Molde. I går kveld valgte VIF-trener Kjetil Rekdal å true NFF med krig. For det var ingen spøk Rekdal serverte da han sa følgende i VIF-garderoben etter 3- 1-seieren over Bodø/Glimt:

-  Hvis NFF tvinger oss til å spille 9. september så går VM-kampen mot Skottland uten VIF-spillere.

Ett poeng bak Start, og med visshet om at den utsatte hjemmekampen mot Molde kan føre Vålerenga til serieledelse, ønsker Kjetil Rekdal og Vålerenga å få Molde-kampen unna så fort som mulig. Hadde det vært opp til Rekdal ville den allerede vært spilt. For forslagene har vært der, men blitt nedstemt av NFF.

Og i dag kan en kampdato bli tvunget igjennom.

Henter tilbake

-  Vi spiller gjerne mot Molde 9. september, sier Kjetil Rekdal. -  Men som sagt - blir den datoen bestemt henter jeg landslagspillerne mine tilbake etter Slovenia-kampen til lørdag. Så det er opp til NFF - det er de som bestemmer.

-  Hadde de hørt på meg ville dette problemet vært løst for lenge siden.

Kjetil Rekdals første forslag var å spille mot Molde tirsdagen før privatlandskampen mot Sveits 18. august. Det sa NFF nei til. VIF-trenerens andre forslag var å flytte semifinalene i cupen - det ble heller ikke godtatt. Og forslag tre gikk på å spille mot Molde allerede i morgen, dagen før avreisen til Slovenia.

NFF likte ikke det heller.

-  Jeg skjønner at det er betent og at det er vanskelig å finne en dato, sier Kjetil Rekdal. -  Jeg ønsker heller ikke å være vrang. Men går det slik jeg tror det kan gå - at det blir 9. september - så har jeg ikke noe valg.

-  Jobben min er å sørge for at Vålerenga stor best mulig rustet foran hver eneste kamp.

Skrekk og gru

I går så ikke Vålerenga spesielt godt rustet ut. Før pause. Da var det skrekk og gru på Ullevaal. Og mannen som ordnet 2- 1 og ro i rekkene etter 78 minutter, lagkaptein og midtstopper Kjetil Wæhler, sa det som sant var der han satt på poengene i garderoben:

-  Sjøl om vi vant og på den måten gjorde jobben vår så er det flaut at vi ikke spilte bedre.

Og Kjetil Wæhler har rett. Vålerenga var flaue inntil sluttspurten kom 25 minutter før slutt. Men hvorfor det var sånn har han ingen klare svar på. Bare antakelser.

-  Kanskje det er nerver, sier han. -  Kanskje det faktum at vi snakker om at hver eneste kamp er som en cupfinale har begynt å plage oss. For vi har ikke råd til å tape - vi må vinne hver eneste kamp. Og det kan være noe av årsaken.

Kjemper ikke nok

Men Kjetil Wæhler frikjenner ikke Vålerengas 65 første minutter av den grunn.

-  Vi løper ikke nok, vi kjemper ikke nok og vi taper duellene, sier han. -  Først da Amund Skiri kom inn etter pause ble det bedre. Og det er Amunds fortjeneste - han klarte å dra med seg laget. Og så vant vi, heldigvis.

Kjetil Rekdal er langt på vei enig med sin lagkaptein. Han ser at psyken kan være et problem. Og han var på ingen måte fornøyd med innholdet i det som skaffet Vålerenga tre poeng mot Bodø/Glimt.

I over en time var også han skrekkslagen.

-  Men likevel så ligger det en kvalitet der, sier Rekdal til Dagbladet. -  Når vi klarer å snu en så svak kamp så forteller det mye om laget. Og mot slutten ble det bra - da fikk vi trøkk og skapte mange sjanser. Men ja, jeg er selvfølgelig enig i at det kom lovelig seint.

Christian Grindheim (karantene) var savnet i går. Det var også Freddy dos Santos med leddbåndskade i kneet (ute en måned). Og derfor er VIF nå nærmest desperate i sin jakt på en venstreback. Før overgangsvinduet stenger til onsdag.

-  Vi jobber på spreng med to spillere, sier Rekdal. -  Jeg håper og tror vi skal få det til.

TRUER: VIF-trener Kjetil Rekdal er irritert på Norges Fotballforbund. -Hadde de hørt på meg ville dette problemet vært løst for lenge siden, sier Rekdal.
SCORET: Midtstopper Kjetil Wæhler headwer Vålerenga i ledelsen med 2- 1 mot Bodø/Glimt, men refser klubbens første 65 minutter på Ullevaal. - Vi løper ikke nok, vi kjemper ikke nok og vi taper duellene, sier han.