Truer med rettssak

Forsikringsselskapet nøler med å kalle Ståle Solbakken fotballinvalid. Nå er FC København lei av å vente.

For et år siden falt Ståle Solbakken om etter hjertestopp på FC Københavns treningsfelt. Etter en rekke undersøkelser valgt Solbakken å legge opp.

Likevel vil ikke forsikringsselskapet QBE uten videre gå med på at Solbakken er fotballinvalid. Nå har FC København mistet tålmodigheten.

- Vi har flere ganger forsøkt å få en avgjørelse fra forsikringsselskapet, men så har de bare kommet med en ny syk forklaring. Hvis de ikke snart tar en beslutning, så får de en rettssak på halsen, sier sportsdirektør Niels-Chr. Holmstøm til danske BT.

Han skjønner ikke at det i det hele tatt finnes fnugg av tvil om hvorvidt Solbakken er fotballinvalid eller ikke.

- Jeg synes ikke dette er en rimelig måte å behandle en mann som Solbakken på, som har vært døden nær. Det er jo ikke snakk om en som har vondt i ryggen, sier Holmstrøm.

Det er flere danske Superliga-klubber som har erfart at det er vanskelig å forholde seg til forsikringsselskaper. I Aalborg har Frank Strandli og Lars Thomsen blitt erklært fotballinvalide, men så langt har ikke forsikringen en gang vært verdt papiret det er skrevet på.

Holmstrøm utelukker ikke at Superliga-klubbene innkaller offentlige instanser for å få avklart om en del av forsikringsselskapene i det hele tatt skal få lov til å drive sin virksomhet.

(Dagbladet.no)

<B>HJERTESYK:</B> Ståle Solbakken kollapset på FCK-trening, men forsikringsselskapet vet ikke om han er idrettsinvalid.