RASLER MED SABLENE: Idrettsutøvernes fagforbund (NISO) og leder Joachim Walltin er klare for å ta sakene til rettssalen dersom Stabæk sier opp spillere for å spare penger.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
RASLER MED SABLENE: Idrettsutøvernes fagforbund (NISO) og leder Joachim Walltin er klare for å ta sakene til rettssalen dersom Stabæk sier opp spillere for å spare penger. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Truer med rettssaker om Stabæk-spillere sies opp

Spillerforeningen er klare til kamp.

Idrettsutøvernes fagforbund (NISO) er klare for å ta sakene til rettssalen dersom Stabæk sier opp spillere for å spare penger.

Dette skriver Aftenposten onsdag. Den kriserammede bærumsklubben har varslet at så mange som sju spillere kan bli løst fra kontrakten. NISO-leder Joachim Walltin påpeker at Stabæk ikke vil få det lett dersom klubben velger å si opp spillere.

- Vi har informert klubben og spillerne om lignende prosesser, så hvis ledelsen velger å gå til oppsigelser, vil det bli veldig krevende og tøffe runder, sier Walltin til Aftenposten.

Det tidligere eliteseriespilleren ser likheter med hva andre klubber har gjort når man har forsøkt å rydde opp i økonomiske problemer.

- Det har vært lignende situasjoner både i HamKam og Lyn. Også i Notodden hvor vi skal i høyesterett i januar etter at spiller fikk oppsigelser for to år siden, forteller Walltin.

NISO-lederen bekrefter at han satt i møte med Stabæk-spillernes representant, Morten Morisbak Skjønsberg tirsdag.

Samme dag avslørte Stabæk at sju spillere kunne bli løst fra kontrakten fordi klubben må spare penger. Neste års budsjett blir mer enn halvert etter at klubben må flytte fra Telenor Arena til Nadderud stadion. Stabæk har i tillegg seks spillere med kontrakter som går ut før neste sesong. Det kan med andre ord bli store utskiftninger før sesongstart i 2012.

Stabæk vil forsøke å få til avklaringer med spillerne før de tar ferie etter siste seriekamp mot Vålerenga. Det oppgjøret spilles så tidlig som førstkommende søndag.

- Spillerne har allerede gitt uttrykk for at de settes i en skvis her, men aller først skal vi avvente hva Stabæk-ledelsen nå vil foreta seg sier, Joachim Walltin.

(NTB)