Truer med tv-boikott

Rosenborg-direktør Rune Bratseth truer med å nekte både NRK og TV2 adgang til Lerkendal hvis de norske toppklubbene må betale Rune Hauges agenthonorar i forbindelse med TV-avtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle i toppfotballen er enige om at et konsulenthonorar på 20 millioner kroner for en tremåneders deltidsjobb er altfor høyt. I ytterste konsekvens er det eneste virkemiddelet å nekte NRK og TV2 inngang på Lerkendal, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Hvem betaler?

Rosenborg-direktøren er irritert.

- Førstedivisjons-klubbene får samme beløp som Rune Hauge får totalt sett av avtalen, sier Bratseth.

RBK-trener Nils Arne Eggen er av samme oppfatning som sin direktør.

- Rune Bratseth uttaler seg på vegne av klubben, og 20 millioner er et altfor høyt honorar. Har du noen gang fått 20 millioner for en drøy måneds jobb i Dagbladet? spør Eggen og fortsetter:

- Avtalen er gjort. Striden nå står om hvem som skal betale honoraret, sier RBK- treneren.

- Hypotetisk

Lederen av Norsk Toppfotball, Gunnar Wilhelmsen, er også enig i at beløpet er for høyt.

- 20 millioner kro ner er et altfor høyt beløp, men jeg vil ikke spekulere på hvor mye Hauge fortjener, sier Wilhelmsen.

Norges Fotballforbunds generalsekretær vil ikke uttale seg om en mulig TV-boikott, som kan bli ytterste konsekvens hvis de norske klubbene må betale honoraret.

- Jeg kommenterer ikke hypotetiske situasjoner. På medlemsmøtet i Norsk Toppfotball vedtok styret at de ville forsøke å komme til enighet med NFF, sier Karen Espelund.

IRRITERT: Rune Bratseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer