Truer NFF med millionregning

Klubbene krever at Fotballforbundet betaler spillernes lønninger på landslagsamlinger. Regninga kan bli på 20 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis forslaget til klubbene går gjennom, vil det innebære økonomisk ruin for de aller fleste forbundene i Europa. Månedslønna til Norges landslag er på rundt 17 millioner kroner. Det har ikke NFF råd til å betale.

- Dette vil være ruin for Norges Fotballforbund. Og for så godt som alle nasjonale forbund, sier generalsekretær Karen Espelund til Dagbladet.

Representanter fra 102 toppklubber i Europa var samlet på møte i European Club Forum på tirsdag. Der vedtok de et forslag om at nasjonale forbund skal betale kompensasjon til klubbene når de har spillere på landslagssamling.

15- 20 millioner

Norge spiller ti- tolv kamper i løpet av ett år, og spillerne er samlet i tre- fem dager i forbindelse med en kamp. Samlet blir det fort en måned borte fra klubben for mange av spillerne.

I dag får alle spillere full lønn fra klubben sin når de er sammen med landslaget. Det vil klubbene ha en slutt på. Representanter fra Rosenborg, Lillestrøm og Viking deltok på møtet, og de mener alle at dagens ordning er urimelig.

Men NFF vil ikke være i stand til å bære lønnsutgiftene. Dagbladet har plukket ut en tropp på 21 landslagsspillere. Hvis NFF skal erstatte de lønningene de får i dag, må forbundet ut med minst 15- 20 millioner kroner i løpet av et år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.