Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvartsen-saken:

Truer NFF-topper med personlig søksmål

Blant annet Svein Graff har fått brev fra Svein-Erik Edvartsen og advokat John Christian Elden.

AVSKJEDIGET: Svein-Erik Edvartsen får ikke fortsette i jobben i NFF eller som toppdommer, men har ikke gitt opp kampen om å komme tilbake. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVSKJEDIGET: Svein-Erik Edvartsen får ikke fortsette i jobben i NFF eller som toppdommer, men har ikke gitt opp kampen om å komme tilbake. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen og hans advokat John Christian Elden varsler personlig søksmål mot NFF-topp Svein Graff.

Etter det Dagbladet erfarer har også flere i Norges Fotballforbund mottatt liknende brev.

Graff jobber som direktør for kommunikasjon og samfunn i fotballforbundet og i brevet til Graff - sendt 26. september i år - skal det være én spesiell uttalelse som Edvartsen og Elden reagerer på.

TRUES MED SØKSMÅL: Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
TRUES MED SØKSMÅL: Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

Da Edvartsen ble avskjediget i NFF tidligere i høst uttalte Graff følgende:

- NFF har i dag avsluttet sitt ansettelsesforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenlig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF. Edvartsen er ikke aktuell som dommer i regi av NFF i 2018, sa Graff til Dagbladet 12. september.

Svein Graff ønsker ikke å kommentere saken ytterligere til Dagbladet i dag, men bekrefter at han er blitt varslet av John Christian Elden.

Dagbladet har vært i kontakt med Svein-Erik Edvartsen i ettermiddag. Han henviser til advokat Elden som ikke har besvart henvendelser tirsdag.

- Barnehagenivå

Elden uttalte derimot følgende til Dagbladet 12. september:

- Vi noterer at de sier de har gjort det (avsluttet ansettelsesforholdet). Vi kan bare ta det til etterretning, så ses vi i retten, sa Elden.

14. september sa Elden:

- NFFs ledelse viser en personalbehandling av ansatte og spillere som nærmer seg barnehagenivå. Får man ikke bølle seg fram, bruker man makt og lovbrudd som strategi, sa Elden.

NFF bestemte tidligere i år at Edvartsen ikke får dømme mer i 2017 - og ifølge forbundet er han heller ikke er aktuell neste sesong. Edvartsen er også fjernet fra sin stilling som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF.

Strid

Tidligere i år stormet det rundt toppdommeren etter at flere kolleger gikk ut mot Hamar-mannen.

I midten av mai ble den betente konflikten rundt dommeren lagt død ved at Norges Fotballforbund og Edvartsen inngikk avtale om å avslutte sistnevntes kontrakt som toppdommer. Dermed fikk han ikke flere dommeroppdrag i 2017.

Konflikten mellom Edvartsen og dommer sjef Terje Hauge fikk enorm oppmerksomhet i vår. Det dukket også opp beskyldninger mot Edvartsen fra en av hans tidligere assistenter om mobbing og trakassering, og flere dommere gjorde det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Edvartsen.

E-poster

NFF skal i forbindelse med Edvartsen-saken ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten i vår.

Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere disse selv.

Edvartsen selv har kontant avvist at han er avsenderen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!