Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer norske VM-jenter: - De skal få bank, men jeg skal ikke drepe noen

Suzana Lazovic (23) er en av verdens beste - og tøffeste - forsvarsspillere. Nå vil Montenegro-profilen knekke det norske angrepsspillet.

BAUTA: Suzana Lazovic tar alene grep om to angripende Angola-spillere, Natalia Bernardo (9) og Luisa Kiala (11). I kveld vil hun knuse Norges gull-drøm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BAUTA: Suzana Lazovic tar alene grep om to angripende Angola-spillere, Natalia Bernardo (9) og Luisa Kiala (11). I kveld vil hun knuse Norges gull-drøm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KOLDING (Dagbladet): - Det laget som har mest fokus og lidenskap vinner kampen. Pass opp, Norge, sier Suzana Lazovic til Dagbladet før kveldens storkamp i VM-byen Kolding.

Montenegro svever på en sky etter gruppeseier og en transportetappe mot Angola i åttedelsfinalen i håndball-VM. I kveld er Norge kvartfinalemotstander i Sydbank Arena.

Trussel I første rekke står forsvarsgiganten Lazovic, regnet som en av verdens beste i sin rolle som innebærer å stoppe motstanderne i midtforsvaret. Hun er også blant de mest beryktede for sin nådeløse spillestil.

- Jeg skal gi de norske spillerne bank, men jeg skal ikke drepe noen, sier Lazovic, som til daglig spiller hun i ZRK Buducnost Podgorica i hjemlandet.

I fjorårets EM fikk hun direkte rødt kort i kamp mot Sverige og ble kalt «kriminell i spillestilen» av håndball-eksperten Robert Perlskog. I kampen før hadde Lazovic meid ned den nederlandske stjerna Estavana Polman. Det resulterte i at Montenegro-spilleren fikk bot på 18 000 kroner etter grisetaklingene.

- Ja, jeg fikk rødt kort, men jeg var den beste forsvarsspilleren i mesterskapet. Min intensjon er aldri å skade noen, men jeg liker å vise hvem som bestemmer. Det handler om respekt, sier Lazovic.

Spillestil Nå er det norske håndballjenter som skal forsøkes stoppes.

UTVISNINGER: Suzana Lazovic er ikke ukjent med begrepet to-minutter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTVISNINGER: Suzana Lazovic er ikke ukjent med begrepet to-minutter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi spiller alltid tøft når vi møter Norge. Og derfor vinner vi. På grunn av forsvarsspillet. Det er forsvaret som skal knekke det norske laget, sier Lazovic.

Framover på banen er det storskytter og stjernespiller Katarina Bulatovic (31) som regjerer.

- Vi skal stoppe Norge slik vi har stoppet alle de andre lagene. Norge og gode spillere og en egen spillestil, men vi skal vise at vi har et bedre lag, sier Bulatovic til Dagbladet.

Montenegro har en gyllen generasjon med kvinnelige håndballspillere. Den unge nasjonen med bare 620 000 innbyggere har vært med å prege idretten de siste åra. I 2012 ble det EM-gull, etter finaleseier mot Norge i ekstraomganger. Kampen ble spilt 16. desember. Samme dato som dagens thriller.

2-1 i kamper Trolig blir det et tett og jevnt oppgjør i Kolding i kveld. De norske håndballjentene har møtt Montenegro tre ganger tidligere, og alle kampene har vært jevne.

- Det blir en tøff kamp. Montenegro har et godt lag og mange av de samme spillerne som i 2012-finalen, sier Thorir Hergeirsson.

RØDT I EM: Suzana Lazovic fikk det røde kortet etter en stygg takling mot Sverige i EM i fjor. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
RØDT I EM: Suzana Lazovic fikk det røde kortet etter en stygg takling mot Sverige i EM i fjor. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

I VM 2011 vant Norge 28-27.

I OL-finalen 2012 vant Norge 26-23.

I EM-finalen 2012 tapte Norge 31-34 etter ekstraomganger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media