Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer Northug med startnekt i VM og OL

Skiforbundet advarer mot privat lag.

KLAR BESKJED: Petter Northug er norsk langrenns største stjerne. Uten plass på landslaget får han ikke gå renn, melder Skiforbundet. Foto: ARNT E. FOLVIK
KLAR BESKJED: Petter Northug er norsk langrenns største stjerne. Uten plass på landslaget får han ikke gå renn, melder Skiforbundet. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

||| (Dagbladet): Petter Northug fikk hjelp av Team Xtra-manager Nils Marius Otterstad med den omstridte Red Bull-sponsoravtalen, og vurderte seinest i vår å droppe skilandslaget for et privat lag.

Etter sesongen får Norges største skistjerne et nytt tilbud om å gå langrenn for et lag utenfor landslaget, skriver VG.

Også v-cupvinner Dario Cologna (Sveits) er påtenkt en plass på laget som skal satse stort på langløp, v-cup og store mesterskap.

Tar startlisensen
Samtidig får Northug klar beskjed av skipresident Sverre Seeberg om hva konsekvensene blir.

De er dramatiske.

- Hvis Skiforbundet vil ha deg med på landslaget og du sier nei, la oss si at du for eksempel er den beste, vil det bli sånn at Skiforbundet med hjemmel i rennreglementet kan ta startlisensen din, sier Seeberg til VG på generalt grunnlag - uten å nevne navn.

- Og det kommer vi til å gjøre.

Uten lisens blir det vanskelig å starte i for eksempel VM i Oslo neste vinter, eller OL i Sotsji i 2014. På lik linje rammes deltakelse i v-cup og Tour de Ski.

Northug sa til TV 2 i oktober at han ikke er fremmed for å gå for et privat lag framfor det nasjonale landslaget, en gang i framtida.

Bare rykter
Seeberg sier til VG i dag at det er løpere på landslaget som blir tatt ut til skirenn, og at folk som sier nei til Skiforbundet melder seg ut.

- Foreløpig er det bare rykter. Men tilbud vil de beste alltid få. Det er en vanskelig situasjon, sier sportssjef Åge Skinstad til avisa.

Northug avslo tilbudet om å gå for Team Xtra i vår fordi han fordi han fryktet reaksjonene som ville komme.

MELDER SEG UT: Skipresident Sverre Seeberg er ikke nådig mot langrennsløpere som velger et privat team framfor Skiforbundets. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
MELDER SEG UT: Skipresident Sverre Seeberg er ikke nådig mot langrennsløpere som velger et privat team framfor Skiforbundets. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media