Truer Northug med startnekt i VM og OL

Skiforbundet advarer mot privat lag.

KLAR BESKJED: Petter Northug er norsk langrenns største stjerne. Uten plass på landslaget får han ikke gå renn, melder Skiforbundet. Foto: ARNT E. FOLVIK
KLAR BESKJED: Petter Northug er norsk langrenns største stjerne. Uten plass på landslaget får han ikke gå renn, melder Skiforbundet. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Petter Northug fikk hjelp av Team Xtra-manager Nils Marius Otterstad med den omstridte Red Bull-sponsoravtalen, og vurderte seinest i vår å droppe skilandslaget for et privat lag.

Etter sesongen får Norges største skistjerne et nytt tilbud om å gå langrenn for et lag utenfor landslaget, skriver VG.

Også v-cupvinner Dario Cologna (Sveits) er påtenkt en plass på laget som skal satse stort på langløp, v-cup og store mesterskap.Tar startlisensen Samtidig får Northug klar beskjed av skipresident Sverre Seeberg om hva konsekvensene blir.

De er dramatiske.- Hvis Skiforbundet vil ha deg med på landslaget og du sier nei, la oss si at du for eksempel er den beste, vil det bli sånn at Skiforbundet med hjemmel i rennreglementet kan ta startlisensen din, sier Seeberg til VG på generalt grunnlag - uten å nevne navn.

- Og det kommer vi til å gjøre.Uten lisens blir det vanskelig å starte i for eksempel VM i Oslo neste vinter, eller OL i Sotsji i 2014. På lik linje rammes deltakelse i v-cup og Tour de Ski.

Northug sa til TV 2 i oktober at han ikke er fremmed for å gå for et privat lag framfor det nasjonale landslaget, en gang i framtida. Bare rykter Seeberg sier til VG i dag at det er løpere på landslaget som blir tatt ut til skirenn, og at folk som sier nei til Skiforbundet melder seg ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer