Truer Oslo Øst med rettssak

Tidligere fotballspillere i Oslo Øst vurderer å gå til rettssak mot klubben. Flere av dem har over 100.000 kroner til gode i lønn.

Lederne kan bli stilt rettslig ansvarlige for å ha drevet klubben på kreditorenes regning.

- Denne saken er et skrekkens eksempel på hvordan ansvarlige ledere kan holde på. De har lovet å gjøre opp for seg i månedsvis, men alt er resultatløst. Nå er det gått så langt at vi vil la vår advokat i LO se på saken, sier Silje Johannessen, konstituert leder i spillerforeningen NISO, til Aftenposten.

Seks fotballspillere i tidligere Oslo Øst har både utestående lønn og feriepenger de mener å ha krav på. Fra januar til august i fjor skal enkelte av spillerne ikke ha fått en rød øre i lønningsposen. Til sammen er det snakk om et tap på over 100.000 kroner.

Klubbleder i Oslo Øst, John Hazeland, vil ikke kommentere trusselen om rettssak. Han sier imidlertid at klubben jobber med å ordne opp i sitt utestående med spillerne.

- Selv om vi ikke har penger på bok akkurat nå, skal vi forsøke å betale. Jeg synes det er litt guffent det her, og vi er innstilt på å komme til enighet, sier Hazeland.

NTB

UTEN LØNN: Oslo Øst hadde store økonomiske problemer i fjorårssesongen. Nå drar de problemene med seg inn i neste sesong, når flere eks-spillere truer med rettssak for å få utestående lønn.