Truer Perner og Rottmann med OL 2010-karantene

Stakk av.

SESTRIERE (Dagbladet.no): Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann er ikke bare kastet ut fra den østerrikske OL-troppen etter at de stakk av fra lekene.


Skiskytter-duoen risikerer å bli nektet deltakelse i Vancouver-OL i 2010, skriver Reuters.

- Vårt styre skal møtes neste uke, og vi kommer helt sikkert til å diskutere disiplinærstraff. En type straff kan være at de får ikke være med til neste OL, selv om de kvalifiserer seg, sier generalsekretær Heinz Jungwirth i den østerrikske OL-komiteen.

Skiskytterne fikk besøk av italiensk politi og dopingkontrollører lørdag kveld, og forsvant deretter raskt fra OL-bygda uten å varsle laglederne.

- Når de plutselig forsvinner på den måten, så virker det ikke som om de har lyst til å være med, sier Jungwirth til Reuters.

Perner og Rottmann er 38 og 32 år, og det er tvilsomt om veteranene ønsker å satse fire år til.

PS! I natt ble Walter Mayer løslatt etter krasjen med politiet. Det østerrikske skiforbundet kuttet straks alle forbindelser til treneren etter episoden i går.

UTE I KULDA: Wolfgang Perner er 38 år gammel. Likevel truer den østerrikske OL-komiteen med å stenge ham ute fra OL om 4 år sammen med co-rømling Wolfgang Rottmann. Foto: EPA/Scanpix
UTE I KULDA: Wolfgang Perner er 38 år gammel. Likevel truer den østerrikske OL-komiteen med å stenge ham ute fra OL om 4 år sammen med co-rømling Wolfgang Rottmann. Foto: EPA/Scanpix Vis mer