Truer RBK med rettssak

SANTANDER: I 15 måneder - helt siden overgangen til Racing Santander i august 1999 - har Sigurd Rushfeldt (27) ment at RBK skylder ham 7,5 millioner kroner. Hvis det ikke skjer noe før jul, vil han saksøke trønderne.

Saken er som følger:

  • Sigurd Rushfeldt hevder i utgangspunktet å ha krav på 25 prosent av overgangsummen på 30 millioner kroner. Han sier prosentdelen ved salg til utlandet var en avtale han hadde med Rosenborg. RBK avviser kravet.
  • I Norges Fotballforbunds regelverk står det at en spiller maksimalt kan motta 10 prosent av en overgangssum. I dette tilfellet er det altså tre millioner kroner, og for Sigurd Rushfeldt er det fortsatt mye penger. Rosenborg sier nei.
  • Rosenborg har presentert en forlikssum. Sigurd Rushfeldt aksepterer ikke tilbudet.

Orker ikke mer

- Nå orker jeg snart ikke mer, sier Sigurd Rushfeldt til Dagbladet.

- Vi har sendt tusen brev, det går papirer fram og tilbake, men ingenting skjer. Og det skuffer meg fordi jeg trodde på en løsning da vi snakket mye sammen i sommer.

- Hvis dette drøyer over jul, ser jeg ingen annen mulighet enn at vi prøver det juridisk.

Under sommerens samtaler klarte Rushfeldt og Rosenborg å legge prosentene til side. Man bestemte seg for å snakke sum og komme til et forlik.

- Bare det viser at Rosenborg mer eller mindre allerede har innrømmet at jeg har krav på noe, sier Rushfeldt.

Hvilket RBKs administrerende direktør Nils Skutle også innrømmer overfor Dagbladet.

Muntlig avtale

Men:

Fra Lerkendal ser man imidlertid Rushfeldt-saken på denne måten:

- Sigurd hadde en avtale om 25 prosent, sier Skutle.

- Dette ga han imidlertid avkall på da han ville gå til Benfica sommeren 1999. Og da Santander dukket opp - som sa at han ville få de samme økonomiske betingelsene i Spania som de han skulle få i Portugal - gjorde vi en ny avtale med Sigurd. Som han aksepterte.

- Og underskrev?

- Nei, det gjorde han ikke. Han bare dro til Spania og gjemte seg. Og i ettertid har han nektet å skrive under. Men vi har vitner på den muntlige avtalen vi inngikk, sier Skutle.

Nye opplysninger

- Sommerens forsøk på forlik betyr vel at Rosenborg mener Sigurd Rushfeldt har krav på noe?

- Ja, og det skyldes at det i løpet av våren dukket opp nye opplysninger om Sigurds kontrakt med Santander. Derfor prøvde vi - sammen med Tromsø som også er en part i saken - å komme til en minnelig ordning. Vi ga Sigurd Rushfeldt et tilbud han ikke aksepterer.

- Hvor mye?

- Jeg vil ikke si summen, men den var mellom null og tre millioner kroner.

- Er Rosenborg villige til å heve beløpet?

- Nei, vi aksepterer ikke noe annet.

- Hvilket betyr?

- Da får han vel bare saksøke oss da, sier Nils Skutle.