Truer Ribery med karantene hvis han nekter å spille landskamper

Uefa-president Platini.

SLUTT: Franck Ribery har gitt seg på det franske landslaget. Det liker Uefa-presidenten dårlig. Foto:  AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
SLUTT: Franck Ribery har gitt seg på det franske landslaget. Det liker Uefa-presidenten dårlig. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHEVis mer

Franck Ribéry lar seg ikke affisere av UEFA-president Michel Platinis trusler om utestengelse.

Bayern Münchens franske stjernespiller gikk glipp av sommerens VM-sluttspill i Brasil på grunn av en ryggskade. I etterkant ga 31-åringen beskjed om at han gir seg på det franske landslaget.

I søndagsutgaven til den tyske storavisen Bild hevdet imidlertid UEFA-president Michel Platini at Ribery ikke kan unndra seg landslagsspill dersom han blir tatt ut i den franske troppen. I så fall risikerer 31-åringen å bli suspendert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

- Franck kan ikke selv bestemme om han vil spille for Frankrike. Hvis Didier Deschamps tar han ut, må han komme, sa Platini - og tilføyde:

- Slik er FIFA-reglementet. Kommer han ikke, vil han bli suspendert i tre Bayern-kamper.

Den franske fotballegenden pekte videre på at EM-sluttspillet om to år spilles på hjemmebane.

- Han er fransk og EM i 2016 spilles i Frankrike. Han må ønske å spille igjen, lød det fra UEFA-presidenten.

Ribery avviser at det blir aktuelt å spille mer for landslaget.

- Vi er kommet til enighet med Didier Deschamps. I framtida ønsker jeg å fokusere utelukkende på Bayern. Jeg går ikke tilbake på den avgjørelsen, sier Ribery i et intervju med tyske Die Welt.

(NTB)