NY UTFORDRING: José Morinho og Manchester United møter Young Boys i kveld. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix
NY UTFORDRING: José Morinho og Manchester United møter Young Boys i kveld. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpixVis mer

Champions League

Truer stjernene: - Bli hjemme

José Mourinho: - Spillere som ikke takler presset på Old Trafford, kan bli hjemme. Og når jeg sier hjemme, mener jeg foran TV-en.

  • Manchester United - Young Boys, kl. 21.00

José Mourinho og Manchester United møter Young Boys i Champions League i kveld. På de to første hjemmekampene i gruppa har United ikke scoret et eneste mål.

Først spilte laget 0-0 mot Valencia, deretter ble det 0-1 for Juventus. I Premier League har United bare vunnet tre av seks hjemmekamper. Takler ikke spillerne presset på Old Trafford?

NÅDELØS: Express er blant avisene som slår opp José Mourinhos uttalelser i tirsdagens utgave.
NÅDELØS: Express er blant avisene som slår opp José Mourinhos uttalelser i tirsdagens utgave. Vis mer

På en pressekonferanse i går hadde Mourinho et klart budskap til spillerne:

- Hvis du føler presset på hjemmebane, kan du bli hjemme. Og når jeg sier hjemme, mener jeg ikke på stadion - men foran TV-en.

På spørsmål om det for øyeblikket er lettere for spillerne på bortebane enn hjemmebane, svarer han:

- Det vil jeg ikke være med på. Det vil være manglende respekt overfor fansen og stadion å si: «Vi foretrekker heller å spille borte enn hjemme.» Jeg får meg ikke til å si det. Foretrekker jeg å spille mot Young Boys her (på Old Trafford) eller i Bern? Jeg vil umiddelbart svare hjemme. Alltid.

Mourinhos uttalelser blir slått stort opp i engelske papiraviser tirsdag:

«GO HOME. Mourinho tells stars to watch TV if they can't cope with Old Trafford», lyder det på baksida av Express.

United kan sikre seg avansement fra gruppa dersom laget slår Young Boys og Valencia ikke vinner mot Juventus. Juventus leder og har ni poeng. Deretter følger United (7 poeng), Valencia (5 poeng) og Young Boys (1 poeng).

United kommer fra en svak 0-0-forestilling mot Crystal Palace lørdag. Laget må klare seg uten den svenske midtstopperen Victor Lindelöf, som sliter med en muskelskade.

- Hvis vi får ham tilbake ved juletider - hvor vi trenger alle spillerne i en tøff periode - vil det være bra, sier Mourinho. Også Marcos Rojo sliter. Dermed må manageren velge mellom Eric Bailly og Phil Jones på stopperplass.

Mourinho har fått kritikk for taktikken mot Palace, men avviste kritikken på gårsdagens pressekonferanse. Tvert imot mener han at det var spillerne som ikke fulgte hans instruksjoner.

- Jeg ville at laget skulle gå hardt ut og angripe motstanderen, ikke vente, svarte Mourinho på spørsmål fra en journalist.

- Muligens tenkte du eller fansen at «José har fortalt dem om å gå forsiktig ut». Men det motsatte var tilfellet. Jeg ville at laget skulle angripe fra start, så det var frustrerende å se.

Selv om United har en mulighet til å avansere også i siste kamp mot Valencia, mener Mourinho at laget skal angripe som om kveldens kamp er siste sjanse.

Kveldens kamper i Champions League:

Gruppe E: AEK (Hellas) – Ajax (Nederland), Bayern München (Tyskland) – Benfica (Portugal).

Gruppe F: Hoffenheim (Tyskland) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina), Lyon (Frankrike) – Manchester C. (England).

Gruppe G: CSKA Moskva (Russland) – Viktoria Plzen (Tsjekkia), Roma (Italia) – Real Madrid (Spania).

Gruppe H: Juventus (Italia) – Valencia (Spania), Manchester U. (England) – Young Boys (Sveits).

Tabell
Juventus43017-29
Manchester U.42115-27
Valencia41214-45
Young Boys40132-101