Truer stjerneskudd

Tennisstjernen Naomi Osaka fikk søndag beskjed om at hun kan bli kastet ut av Roland-Garros-turneringen dersom hun fortsetter å utebli fra pressekonferanser.

DROPPER MEDIA: Naomi Osaka. Foto: NTB
DROPPER MEDIA: Naomi Osaka. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg kommer ikke til å utsette meg for mennesker som tviler på meg, skrev Osaka da hun på Twitter meldte at hun ikke akter å stille opp for mediene under turneringen i Paris.

Søndag ble hun ilagt en bot på 15.000 dollar da hun boikottet den obligatoriske pressekonferansen etter seieren over Patricia Maria Tig i 1. runde i Grand Slam-turneringen. Samtidig ble hun truet med strengere reaksjoner.

ELLEVILT: Quadri Aruna varter opp med en ellevill opphenting i bordtenniskampen mot Zhang Jike. Video: WWT / Særsland / Rødt Kort. Vis mer

– Vi har informert Naomi Osaka at hun om hun fortsetter å ignorere sine medieforpliktelser, vil hun utsette seg for ytterligere reaksjoner. Gjentatte brudd på reglene vil føre til strengere sanksjoner, deriblant utelukkelse fra videre spill i turneringen, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

Den japanske verdenstoeren har fire Grand Slam-titler på merittlista. Hun er også den kvinnelige utøver som tjener mest på sin idrett.

Hun har hevdet at det går ut over hennes mentale helse når hun møter mediene og må svare på de samme spørsmålene om og om igjen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer