UENIG: Superstjernen Luka Modric er uenig i anklagene fra sin kroatiske landslagssjef.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UENIG: Superstjernen Luka Modric er uenig i anklagene fra sin kroatiske landslagssjef. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Truer superstjernene etter fadesen på Ullevaal: - Kan bli kastet på hodet ut av laget

Interne stridigheter i den kroatiske leiren.

(Dagbladet): Det er krisestemning i den kroatiske leiren dagen etter 0-2-tapet mot Norge på Ullevaal.

Superstjernene Real Madrids Luka Modric, Barcelonas Ivan Rakitic, Juventus' Mario Madzukic og Sjakthars Darijo Srna ble ydmyket av Per-Mathias Høgmos utvalgte elever i går.

Den tilsynelatende sikre EM-plassen er plutselig truet av et norsk landslag som kroatene trodde de var mye bedre enn. 5-1-triumfen over Norge i mars gjorde kroatene sikre på seier.

Kroatias landslagssjef Niko Kovac sov ikke et eneste sekund i natt og grublet mye over hva som gikk galt i Oslo. Nå anklager han spillerne for å ikke gi det de kan.

- Vi har superstjerner som tjener enorme summer penger, men uten innsats kommer man ingen vei. De norske spillerne kjempet for livet og spilte med hjertet. Jeg er usikker på om spillerne våre ofret like mye og ga alt de kan, sier Kovac til den kroatiske avisen 24 Sata.

- Det var virkelig ikke bra. Jeg har ikke sovet i hele natt. Jeg brukte natta til å tenke. Det kan ikke fortsette slik, sier landslagssjefen.

Uenig med treneren Real Madrid-stjernen er imidlertid sterkt uenig i trenerens anklager om mangelfull innsats.

- Vi gjorde vårt beste. Jeg er 100 prosent sikker på at alle spillerne gjorde det. Det så ikke ut bra ut, fordi vi ikke fikk spillet til å sitte, men innsatsen var det ikke noe å si på, tydeliggjør Modric.

- Norge var gode og kjempet oss ut av stilen. Vi møtte et godt lag, samtidig som vi ikke fikk ut vårt beste. Da ble det slik det ble, sier midtbaneeleganten.

Trener Kovac er imidlertid rasende.

- Med slike prestasjoner bør spillerne spørre seg om hvorfor de ikke blir kastet på hodet ut av laget. Det er ekstremt skuffende, spesielt fra stjernespillerne våre, raser landslagssjefen.

- Unnskyld Kroatia Kaptein Srna synes trenerens utspill er overdrevent.

- Jeg beklager til alle kroater. Men vi kan ikke endre det som har skjedd. Nå må vi gå videre og gjøre hva vi kan for å spille bedre neste gang, sier Srna.

- Det er ikke første gang vi har vært i en slik situasjon. Vi har klart å reise oss før. Det kan vi klare igjen, sier mannen som ble rundlurt av Jo Inge Berget.

Den interne konflikten i det kroatiske laget vil neppe influere kommende prestasjoner positivt. Det kan i så fall være godt nytt for et norsk lag som er avhengig av et kroatisk poengtap så fremt ikke Norge vinner i Italia.

SINT: Niko Kovac legger mye av skylden på spillerne etter tapet mot Norge. Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB Scanpix via AP
SINT: Niko Kovac legger mye av skylden på spillerne etter tapet mot Norge. Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB Scanpix via AP Vis mer