Truer United-spillerne med sparken

Et tremålstap sender Manchester United på hodet ut av Champions League i kveld. Derfor tyr manager Alex Ferguson til trusler før avspark. Dagbladet.no følger kampene direkte kl. 20.45.

United møter Sturm Graz på Old Trafford med et strålende utgangspunkt: Tap gjerne, bare ikke med mer enn to mål. Likevel liker ikke sir Alex Ferguson situasjonen.

Skotten er så misfornøyd at han bryter sin egen politikk. Han tar skittenstøyvasken ut av klubblokalene i Manchester.

- Vi vet alle hvilken situasjon vi befinner oss i. Den er skammelig, sier Ferguson.

Så kommer tordensalven som gjør at Manchester United-spillerne - inkludert Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen - bør være usikre på om de spiller i rødt når neste sesong begynner over sommeren.

- Resultatet i kveld er ikke så viktig, det er forestillingen vår som teller. Vi er nødt til å få igjen troen på våre egne spillere. Vi må få vite hva de er gode for. De vet de ikke har prestert de siste ukene, og det plager oss veldig. Men jeg er sikker på at vi får se det ekte Manchester United mot Sturm i kveld.

Stolthet

Så styrer Ferguson inn på sitt egentlige mål for sesongen: Champions League-tittel for andre gang på tre år.

- Dette er ikke bare snakk om å heve spillet slik at vi igjen kan føle oss stolte, og fordi alle skal vite at det betyr noe å spille for Manchester United. Men vi skal også sende de riktige beskjedene til de andre lagene før kvartfinalene, sier Ferguson.

Kaptein Roy Keane dyttet pekefingeren i ansiktet på lagkameratene etter Panathinaikos-flausen sist uke. Nå gjør han det igjen.

- Vi har slitt i det siste, og vi må kutte det ut, sier Keane til BBCs lokalradio i Manchester.

Sturm vil beholde æren

Østerriske Sturm Graz tapte 0-5 for Valencia siste uke og er mest opptatt av å ikke bli slaktet i kbveld. At klubben kan gå videre med storseier er ikke noe tema for spissen Ivica Vastic.

Sturm Graz-spissen er til og med fornøyd med tap i kveld.

- Jeg håper vi ikke ødelegger alt og taper det vi har skapt av prestisje. Vi har oppnådd mer enn vi drømte om i Champions League denne sesongen. Jeg håper vi blir slått ut med æren i behold. Hvis vi taper 1-2 som siste gang, er det greit for oss.

  • Trolige lagopptstilliner:

    Manchester U: 1 Fabien Barthez - 2 Gary Neville, 24 Wes Brown, 6 Jaap Stam, 27 Mikael Silvestre - 7 David Beckham, 16 Roy Keane, 8 Nicky Butt, 18 Paul Scholes - 10 Teddy Sheringham, 9 Andy Cole.

    Sturm Graz: 1 Kazimierz Sidorczuk - 3 Guenther Neukirchner, 23 Robert Ibertsberger, 7 Gerald Strafner - 18 Markus Schopp, 8 Markus Schupp, 30 Andres Fleurquin, 11 Gyorgy Korsos, 20 Mehrdad Minavand - 31 Mario Haas, 10 Ivica Vastic.

KREVER SKJERPING: Manager Alex Ferguson og kaptein Roy Keane mener det Manchester United har vist i det siste er for dårlig.