Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørenskog i økonomisk trøbbel

Trues av konkurs - sendte ut merkelig pressemelding

Lørenskog ishockey har havnet i en dyp økonomisk krise. Eliteserieklubben ber nå om hjelp for å overleve på en noe utradisjonell måte.

KAN GÅ KONKURS: Lørenskog sliter økonomisk, og det hele kan ende i konkurs. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KAN GÅ KONKURS: Lørenskog sliter økonomisk, og det hele kan ende i konkurs. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fremkommer i en pressemelding undertegnet av styreleder Stig A. Johnsen mandag, melder NTB.

- Lørenskog Ishockeyklubb ligger syltynt an økonomisk. De mangler penger, sponsorer, tilskuere og goodwill fra sine nærmeste, heter det innledningsvis i meldingen.

Videre fremgår det at klubben i øyeblikket har rundt én million kroner i gjeld til ulike leverandører. Samtidig henger man etter på utbetaling av lønn til spillerne.

- Nå er kassa tom. Vi har vennligsinnede og gode sponsorer. Men dessverre ikke mange nok, sier styreleder Johnsen.

Men så tar pressemeldingen en drastisk vending. Her kan du lese et lite utdag:

«Det trengs ikke store motet til å kritisere. Å være negativ er så lett. Det er som en ivrig bråtebrann på våren. Den tenner lett og sprer seg raskt. Ofte stopper den ikke før alt er borte. Men ondsinnet kritikk varmer sjelden. Den rekker ikke ut en sterk hånd så du ikke skal falle lengre ned eller gir deg en bolle med suppe og et teppe når du fryser. Ond kritikk spyttes ofte ut som ei klyse på fortauet. Deilig å få den ut, men den verken varmer eller bidrar. Den ligger der som en gulgrønn dritt som ikke vil noen vel.

Før klubben fortsetter:

”Kjøpeklubb”, ”Rike onkler” og andre negativt ladede begreper går igjen når vi hører en del omtale klubben i vårt hjerte. Kanskje det er deilig bare å få det ut. At klubben har vært arbeidsgiver for en del unge lovende, og en del litt slitne, men likevel svært så brukbare spillere teller liksom ikke. At klubben i ti år har invitert til underholdning i absolutt toppklasse, ser heller ikke ut til å bety noe. At klubben har levert mange dyktige spillere til landslaget er også lett å glemme. Et landslag som er avhengig av gode spillere for å nå de resultatene vi krever av dem.»

Resten av pressemeldingen kan leses her.

Til slutt appellerer klubben til både kommunen, sponsorene og innbyggerne om hjelp.

- Kjære kommune, dere har vært med oss på veien opp. Vær så snill å hjelpe oss før vi er på vei ned, ber Johnsen.

Lørenskog ishockey har vært truet av konkurs flere ganger tidligere. Denne sesongen har klubben hatt et tilskuersnitt på 261. Det får konsekvenser for inntektene.

Går klubben konkurs, blir angivelig også breddeavdelingen lidende.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!