Trues bare av sjukdom

Marit Bjørgens største spøkelse er ingen konkurrent. Bare sjukdom kan ødelegge et herlig VM for henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går imponerte hun igjen. 15 kilometeren (klassisk og fri teknikk) i VM-løypene fra 2003 var hennes nesten fra start til mål.

I klassisk dro hun kreftene ut av fleste. Så gikk hun sin kanskje beste fristil etterpå. I spurten var Kristina Smigun sjanseløs.

-  Dette er fantastisk. Nå er jeg en komplett skiløper, sier Bjørgen.

Hun har allerede vunnet sprint, stafett, klassisk 10 kilometer og nå en jaktstart over 15 kilometer denne sesongen.

Ingen sjanser

Og i februar venter VM. Bjørgen tar grep for å unngå julesykdom. Hun har blitt syk i den perioden de to siste åra. Nå tar hun ingen sjanser.

-  Jeg står over Ramsau-rennet og håper at det gir meg litt hvile før jeg skal trene godt i jula. Jeg føler selv at jeg er blitt flinkere når det gjelder å komme unna sykdom.

-  Jeg spiser sunnere, unngår steder med mange mennesker, vasker hendene oftere og så videre. Det kommer litt med rutinen. Vi har fått vite om dette av legene lenge, men det er kanskje først nå jeg har tatt det helt alvorlig, sier Marit Bjørgen.

Hamret løs

I fjor hadde hun en lang sykdomsperiode på sommeren og fikk en ny ved nyttårstider. Hittil i 2004-sesongen er hun bare oppe i to fraværsdager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.