Trues til taushet

- Nei, svarte en ærlig Bryne-trener Erik Brakstad da han før jul ble spurt om han savnet Kjell Inge Røkke. Like etter mottok Brakstad brev der hans tidligere arbeidsgiver truet med å si opp etterlønnsavtalen om det kom mer kritikk av Røkke og Molde Fotballklubb. Siden har Brakstad følt seg kneblet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I skarp kontrast til «Jan Åge Fjørtoft Open» på Nadderud framstår Kjell Inge Røkkes stadionprakt i Molde nå mer og mer som en bunkers preget av meningsdiktatur. Sportsdirektør Bjørner Oshaug er den siste som trer inn i rekka blant dem som nektes å uttale seg om noe som helst. Absolutt all kommunikasjon om administrative spørsmål knyttet opp mot det sportslige skal nå gå via Kjell Inge Røkkes løpegutt - administrerende direktør Espen Silseth i Molde Fotball AS.

- Skjer dette etter Oshaugs ønske?

- Ledelsen tar sånne beslutninger. Han har ikke noe imot det, svarer Silseth.

Kritiserte Røkke

På Jæren registrerer Erik Brakstad taust hvordan fotballklubben i hjembyen Molde nå forvandles.

I fjor høst fikk han sjøl sparken noen måneder etter at han signerte ny fireårskontrakt for Molde. Som kompensasjon fikk han en god etterlønnsavtale. Forutsatt at han oppførte seg pent og uttalte seg pyntelig.

Men det gikk ikke lenge før Brakstad som nytilsatt Bryne-trener snakket om Røkke i lokalpressen.

- Jeg kan si mye om Kjell Inge Røkke - både på godt og vondt. Jeg er i alle fall glad for å trene en klubb han ikke eier, sa han til Rogalands Avis 15. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer