Therese Johaug og åpne høringer i dopingsaker

Truet av sjalu finne

En hevngjerrig konkurrent spredde rykter om Therese Johaug. Sånt er idretten nødt til å forsvare seg mot.

HJULPET AV ÅPEN HØRING: Den åpne høringen hjalp folk til å forstå hva som egentlig hadde skjedd med Therese Johaug den triste dagen i Livigno september 2016 da hun forsøkte å bli kvitt leppesåret sitt. En slik rettssikkerhet blir truet både av sjalu konkurrenter og en internasjonal idrett som ønsker å ordne opp internt. Dessto viktigere er det for den norske idrettsbevegelsen å stå opp for ærlige utøvere som Therese. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HJULPET AV ÅPEN HØRING: Den åpne høringen hjalp folk til å forstå hva som egentlig hadde skjedd med Therese Johaug den triste dagen i Livigno september 2016 da hun forsøkte å bli kvitt leppesåret sitt. En slik rettssikkerhet blir truet både av sjalu konkurrenter og en internasjonal idrett som ønsker å ordne opp internt. Dessto viktigere er det for den norske idrettsbevegelsen å stå opp for ærlige utøvere som Therese. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RETT etter at nyheten om Therese Johaugs positive dopingprøve sprakk, holdt saken hennes på å bli kuppet av konkurrenter som ikke ville den norske skiyndlingen noe godt.

Dagbladet hadde akkurat avslørt at den leppesalven Therese kjøpte i Livigno var utstyrt med en advarsel på selve pakningen, og nyheten fikk noen bitre finske langrennsstjerner på treningsleir i samme by til å starte sin egen etterforskning.

Aino-Kaisa Saarinen og Sami Jauhojärvi løp ned til det lokale Parafarmacia Faifer for å finne ut hva Therese egentlig hadde kjøpt til å smøre på de kraftig solbrente leppene sine. Like etterpå ringte de to skiløperne inn sitt høyst private etterforskningsmateriale fra apoteket til Dagbladet: :

- Dette bildet ble tatt på apoteket i Livigno. Også apotekets farmasøyt sa at det inneholder doping, fortalte Jauhojärvi fornøyd, og så sendte han det kjente bildet av Aino-Kaisa Saarinen med esken til leppesalven over til oss.

Da hadde tilsynelatende Thereses konkurrenter fått denne sensasjonelle saken dit de ønsket.

FOR hadde ikke disse to absolutt private etterforskerne avslørt Therese Johaug på rekordtid?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer