- Truet ikke med å gi meg

Bjørge Stensbøl avviser han direkte truet med å gi seg hvis IOC ikke tar fra de dopingtatte utøverne sine medaljer. Men toppidrettssjefen gir seg ikke uten kamp.

Johann Mühlegg ble disket fra gullet på femmila, men beholder de to gullene han tok på tremila og jaktstarten. Også Olga Danilova og Larissa Lazutina, som ble disket på 30 kilometer, får beholde de andre medaljene de tok.

- Du skal ha truet med å trekke deg, hvor reelt var det?

- Det har jeg overhodet ikke gjort, sier Stensbøl til NTB.

- Så du fortsetter da?

- Nei, det har jeg heller ikke sagt. Jeg har aldri kommet med noen trussel om å trekke meg. Jeg har bare sagt at hvis vi skal la juksemakerne vinne, da vet jeg ikke om jeg gidder dette mer. Og det er ingen trussel om å trekke seg, bare oppgitthet over systemene, sier toppidrettssjefen.

Men han står på at han vil legge hardt press på IOC for at jukserne ikke skal bli sittende igjen med edelt metall.

- Hva kan du gjøre for å legge press på Heiberg og co. i Den internasjonale olympiske komité?

- Det er nok en hel del. Det vil vi sette i gang med nå når vi er kommet på norsk jord igjen, sier Stensbøl som ikke ville konkretisere hva skal gjøres nærmere.

Toppidrettssjefen er skjønt enig med folkeopinionen at hans utøvere egentlig kom hjem med 13 OL-gull fra lekene i Salt Lake City.

- Ja, det er helt klart at vi har 13 gull. Får vi konvertert de to sølvene (til Frode Estil og Thomas Alsgaard på jaktstarten), blir det fasiten, sier Stenbøl.

Han landet sammen med resten av den norske OL-troppen på Gardermoen i morges.

(NTB)

GULL I BAGASJEN: Bente Skari og Bjørge Stensbøl landet på norsk jord i dag. Foto: Thomas Bjørnflaten/SCANPIX