Truet journalist med vold etter sjokkuttalelser. Avis svarte med å legge ut hele intervjuet

Verdensmester Tyson Fury.

KONTROVERSIELL: Tyson Fury snakker rett fra levra, noe som skaper overskrifter. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Tyson Fury snakker rett fra levra, noe som skaper overskrifter. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tyson Fury ble ny verdensmester i tungvektsboksing da han slo ukrainske Vladimir Klitsjko i helga. Før kampen var 27-åringen svært åpen i et intervju med engelske Daily Mail. Noe han angrer på i ettertid.

I intervjuet, med journalisten Oliver Holt, kom bokseren med svært kontroversielle uttalelser. Han sammenliknet blant annet homofili og abort med pedofili.

Fury sa blant annet følgende:

- Det er bare tre ting som må skje før djevelen kommer hjem til deg. En av tingene er at homoseksualitet blir lovlig i et land, en annen er abort og den tredje er pedofili. Hvem hadde trodd at de to første tingene ville bli lovlig på 50-60-tallet?

Uttalelsene kan tyde på at Fury likestiller de tre tingene, samtidig som han mener de to første aldri skulle blitt legalisert. Selv hevder han at det ikke var det han mente.

- Jeg sa ikke at homoseksualitet er riktig, feil eller likegyldig. Men jeg er imot det forresten, sier Fury.

Skapte harme Uttaelsene, som var en del av et lengre intervju, skapte selvfølgelig overskrifter i engelsk presse, og mange folk reagerte. Da det stormet som verst nektet Fury for alt, og hevdet at Oliver Holt hadde funnet opp sitatene.

Etter at han ble verdensmester fortsatte Fury å rakke ned på Holt, som han mente manglet integritet.

En video av Tyson Fury sittende med en gjeng skal også ha blitt filmet. I den aktuelle videoen skal 27-åringen ha kommet med trusler mot Holt.

- Se på «big Shane» som sitter der. Han er 201 centimeter og veier 158 kilo. Han kommer til å knuse kjeven hans (Oliver Holts journ.anm.) fullstendig med en strak høyre. Jeg vil ikke gjøre det siden jeg vil havne i bråk, men den store karen der vil utslette ham, sier Fury ifølge tyske IFLTV, gjengitt av The Telegraph.

- Oliver, se godt på ham, fordi det er ansiktet du kommer til å se før du treffer bakken, sier Fury videre i videoen.

Fury hevder på sin side at videoen viser spøkefulle trusler, og at han ikke mente noe alvorlig med dem.

La ut hele intervjuet Problemet til Fury er at Daily Mail har hele det originale intervjuet med Oliver Holt på bånd.

Avisa så seg derfor nødt til å legge ut hele intervjuet ord for ord, slik at du som leser kan gjøre opp din egen mening om Furys uttalelser om homofili og pedofili.

Den engelske avisa håper at det vil stoppe Fury fra å komme med flere personangrep rettet mot Holt.

Her kan du lese hele intervjuet.