Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truet kreftsyke barn med juling

West Ham-fansen skremte tilreisende nordmenn. - Det var meget ubehagelig.

ENTUSIASTISKE: West Ham-fansen er kjent som et svært entusiastisk og engasjert publikum. Her jubler de for en scoring tidligere denne sesongen. Foto: AFP Photo / Ian Kington / Scanpix
ENTUSIASTISKE: West Ham-fansen er kjent som et svært entusiastisk og engasjert publikum. Her jubler de for en scoring tidligere denne sesongen. Foto: AFP Photo / Ian Kington / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United-fansen var i himmelen etter at laget snudde 0-2 til 4-2 borte mot West Ham tidligere i dag.

Opplevelsen ble mindre hyggelig for styreleder i avdeling øst i Støtteforeningen For Kreftsyke Barn, Lasse Heimdal, og hans reisefølge.

Sammen 35 barn fra 6 år og oppover, der flere av dem var kreftsyke, ble Heimdal og de 25 andre voksne som var med på turen truet både verbalt og fysisk av sinte West Ham-fans.

De hadde på forhånd varslet byrået de kjøpte billettene av om at de var United-supportere, men da de kom til stadion fant de raskt ut av at de hadde fått billetter på en West Ham-seksjon.

BLE TRUET: Elias (10), reiseleder Willy Fåne, Anders(15) og Johannes (15)  ble truet av West Ham-fansen da de ikke jublet for hjemmelagets scoring. Foto: Privat
BLE TRUET: Elias (10), reiseleder Willy Fåne, Anders(15) og Johannes (15) ble truet av West Ham-fansen da de ikke jublet for hjemmelagets scoring. Foto: Privat Vis mer

- Vi fant ut ganske tidlig at reisebyrået hadde skaffet oss billetter blant West Ham-fansen, men sørget før kampen for å fjerne alt av supportereffekter som luer, drakt og skjerfer.

- West Ham-fansen pekte oss imidlertid rask ut da vi ikke jublet da hjemmelaget scoret. De begynte først å rope om at vi skulle komme oss vekk, og noen av dem truet med å gi oss juling, sier Heimdal til Dagbladet.

Slo til vakt Aggresiviteten fra West Ham-fansen ble verre da Manchester United begynte snuoperasjonen.

- Da United scoret var det noen av barna som jublet, og da utvikla det seg. De begynte å kjefte voldsomt, og skrek mot oss. Vi tilkalte da vaktene, men de sa at de ikke hadde kapasitet til å passe ekstra på oss og at vi burde forlate stadion.

- En av vaktene som snakket med oss ble tatt tak i av publikum, og ble grovt truet og slått til flere ganger. Det var veldig ubehagelig, og det mest skremmende er at det ikke var hooligans eller noe slikt. De så ut som helt normale folk, og flere av dem satt der med egne barn, sier Heimdal.

Veldig redde Han utelukker ikke flere turer til England, men vil forsikre seg om at de sitter blant supportere av laget de er der for å se.

TRUET: Styreleder i avdeling øst i Støttegruppen for Kreftsyke Barn, Lasse Heimdal, og hans reisefølge ble truet av West Ham-fansen. Foto: Privat
TRUET: Styreleder i avdeling øst i Støttegruppen for Kreftsyke Barn, Lasse Heimdal, og hans reisefølge ble truet av West Ham-fansen. Foto: Privat Vis mer

- Heldigvis var vi mange voksne med på turen, og vi var raskt ute med å varsle vaktene. Alle har det bra, det må jeg presisere, men det var flere av ungene som ble veldig redde.

- I ettertid har ungene tatt det med humor, og de er veldig fornøyde med at Wayne Rooney tok en grundig revansje for oss med tre drømmemål, sier Heimdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media