Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truet med å fjerne Bergets skjegg mens han sov

- Mister ikke nattesøvnen.

MØTTE PRESSEN:  Jo Inge Berget er på plass i Roma med fotballandslaget. Tirsdag venter Italia.
MØTTE PRESSEN: Jo Inge Berget er på plass i Roma med fotballandslaget. Tirsdag venter Italia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italia - Norge klokka 20.45 tirsdag

ROMA (Dagbladet): Fotballandslaget er på plass i Roma, dagen før den avgjørende kampen i EM-kvaliken mot Italia. For Jo Inge Berget (25) betyr det et gjensyn med landet der han skulle prøve lykken i 2008.

Som 17-åring dro han til Udinese, men det ble aldri et vellykket opphold. Seinere har oppturen kommet, og trolig starter Malmö-spilleren mot Italia i morgen.

Dagbladet møtte Berget på landslagets pressetreff mandag ettermiddag. Han står der med sitt karakteristiske skjegg foran oss, noe det har vært fokus på de siste månedene.

Han har «looken» til en villmann, en norsk viking.

- Ingen som har tilbudt deg penger for å klippe det? spør vi.

- De fleste er fornøyd med skjegget, sier Berget med et smil. Men trusler har han fått. Og får:

- Noen av gutta tuller litt og sier de skal ta det når jeg sover. Det har ikke skjedd ennå, så det går fint.

- Mister du nattesøvnen av slike trusler?

- He, he - nei, jeg gjør ikke det. Jeg tror ikke noen her ville gjort dét.

Mote Kan hende har han også skapt mote med skjegget. For er det ikke sånn at vi stadig ser det i trendy Bogstadveien i Oslo?
 
Foreløpig har han ikke fått kommentarer fra lokalbefolkningen her i Roma. Men at en viking er i byen - og at han legges merke til - er det ingen tvil om.

Berget kjenner den italienske kulturen, og husker også ord og setninger fra tida i Udinese. Drømmen var spill i Serie A. Men slik gikk det ikke for Lyn-gutten.

Han sier:

SEIER: Norge slo Malta 2-0 lørdag. Her jubler Jo Inge Berget og co. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEIER: Norge slo Malta 2-0 lørdag. Her jubler Jo Inge Berget og co. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Sånn fotballmessig gikk det ikke sånn jeg hadde drømt om. Jeg dro ned og skulle bli proff. «Det er nå det skjer», tenkte jeg. Men det ble aldri noe spill for A-laget. Jeg ble lånt tilbake til Lyn ganske kjapt.

- Jeg fikk prøve meg på U21-laget til Udinese. Lenger kom jeg ikke. Da var det bedre å spille i Tippeligaen, fortsetter han.

Han trivdes likevel på treningsfeltet. Problemet var livet utenfor banen i Italia.

- Du er 17 år og kjeder deg når de bare viser italiensk på tv-en. Det var greit å dra hjem og begynne på nytt, påpeker han.

- Så hva husker du av italienske ord?

- Jeg skjønte ganske mye når jeg var her. Men jeg snakket aldri sånn kjempemasse Jeg kunne si «nei» og «ha», og «kan jeg få en pizza».

20 grader Sola har skint i Roma i hele dag. Knallblå himmel og 20 grader. Berget har ikke det minste imot temperaturene den italienske hovedstaden byr på.

I morgen blir det også temperatur, men på en litt annen måte. Det snakkes om 25.000 tilskuere på Stadio Olimpico. Det kan bli mer, det kan bli mindre.

Det er nå det gjelder å ta fram X-faktoren, litt norsk ekstravaganse. Med seier er Norge klar for EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Avgir vi poeng må via playoff, dersom Kroatia slår Malta på bortebane.

- Det er tid for mange å ta fram det de kan. Klarer vi å dra fram det lille ekstra, tror jeg vi har en god sjanse her nede, sier Jo Inge Berget til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!