DEMONSTRASJON MOT FOTBALLVOLD: Et hav av supportereffekter, lys og blomster ligger nedenfor vakttårnet Kärnan i Helsingborg sentrum, der en 43-årig mann mistet livet etter å ha blitt utsatt for vold foran kampen mellom Helsingborg og Djurgården på søndag. Foto: Björn Lindgren / TT / NTB Scanpix
DEMONSTRASJON MOT FOTBALLVOLD: Et hav av supportereffekter, lys og blomster ligger nedenfor vakttårnet Kärnan i Helsingborg sentrum, der en 43-årig mann mistet livet etter å ha blitt utsatt for vold foran kampen mellom Helsingborg og Djurgården på søndag. Foto: Björn Lindgren / TT / NTB ScanpixVis mer

Truet med å skyte kvinnelig vakt i hodet

Den mistenkte etter fotballdrapet er selv småbarnsfar.

(Dagbladet): I går kveld meldte en 28-åring seg for politiet i Helsingborg i forbindelse med dødsfallet til en 43 år gammel firebarnsfar og Djurgården-supporter på søndag.

I løpet av natta fikk han status som mistenkt og ble anholdt.

- Denne personen tar et visst ansvar for det som hendte, og har gjort visse innrømmelser, sa politiadvokat Eleonora Johansson under en pressekonferanse klokka ti i dag.

Politiet avviser imidlertid at han har erkjent drap. De forteller imidlertid at mannen som meldte seg like etter klokka halv tolv mandag kveld, har figurert i etterforskningen helt siden søndag kveld.

- Vi har vært interessert i vedkommende, bekrefter Johansson.

Småbarnsfar Expressen skriver at 28-åringen i likhet med offeret er småbarnspappa.

I november 2009 ble han dømt til å betale bøter for trusler mot en ordensvakt på en bar på et mindre sted i Skåne.

I dommen står det at han svingte et ølglass mot vakta og siden truet med å komme tilbake og «skyte henne i panna med to skudd», etter at hun påtalte at han ikke hadde betalt inngangspengene.

Under dagens pressekonferanse ble politiet spurt om mannen tilhørte et «firma» som grupperinger av casuals gjerne omtales som i Sverige.

- Han er tidligere kjent for oss fra fotballsammenheng, det er den informasjonen vi går ut med nå, sier etterforskningsleder Caroline Aspinge.

Politiet sier de fortsatt etterforsker dødsfallet som «dråp» - som på norsk kan tilsvare uaktsomt eller forsettelig drap - men at kategoriseringen kan endre seg i løpet av dagen.

Slo hodet i gata Politiet gikk i går ut med noe flere detaljer rundt hendelsesforløpet som førte til at 43-åringen døde av skader han ble påført.

- Han var der i selskap med broren sin da de kom i samtale med gjerningsmannen og noen kamerater han hadde med seg. Jeg vil ikke kalle det en krangel, sa Aspinge ifølge Aftonbladet.

Politiet ønsket ikke å bekrefte vitneutsagnene om at mannen ble slått med en flaske, men bekrefter at et slag i hodet førte til at mannen falt.

- Plutselig utsettes mannen for kraftig vold mot hodet. Han faller og slår hodet i gata, sier Aspinge.

- VISSE INNRØMMELSER: Politiadvokat Eleonora Johansson fortalte på en pressekonferanse i dag at 28-åringen som er mistenkt for drap, tar et visst ansvar for det som hendte. Foto: Björn Lindgren / TT / NTB Scanpix
- VISSE INNRØMMELSER: Politiadvokat Eleonora Johansson fortalte på en pressekonferanse i dag at 28-åringen som er mistenkt for drap, tar et visst ansvar for det som hendte. Foto: Björn Lindgren / TT / NTB Scanpix Vis mer