Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truet med å tenne på verdensmester

Luke Kibet tidligere blitt angrepet av gjeng med macheter.

(Dagbladet.no) Luke Kibet har opplevd opptøyene i Kenya på nært hold flere ganger nå.

For noen uker siden ble verdensmesteren i maraton angrepet av en gjeng opprørere med macheter. Han kom seg unna og ble «bare» såret av en stein som traff ham i hodet. Friidrettsvennen Luca Song ble drept i angrepet.

I går kveld ble Kibet nok en gang angrepet i Kenya.

Trakk pistol

Maratonmesteren fra VM i Japan i fjor og fire andre friidrettsutøvere var på vei fra Eldoret da de ble overrasket av en gjeng i Kinungi, 60 kilometer fra hovedstaden Nairobi.

De hadde plassert en saueflokk ved veien, trolig for å få trafikanter til å senke farten og også stoppe. Kibet og hans følge måtte bremse opp, og opprørerne hoppet da fram. De anklaget dem for å ha drept en av sauene, skriver Det internasjonale friidrettsforbundet.

Dette benektet Kibet, og da truet gjengen med å sette fyr på bilen.

Verdensmesteren trakk da fram en pistol, noe som førte til at mennene rygget nok unna til at de klarte å kjøre bort. De kom seg etter hvert til sikkerhet i Nairobi.

VM-GULL I FJOR: Luke Kibet vant maratongull under VM i Osaka i fjor sommer. Nå har han to ganger blitt angrepet i hjemlandet. Foto: AP
VM-GULL I FJOR: Luke Kibet vant maratongull under VM i Osaka i fjor sommer. Nå har han to ganger blitt angrepet i hjemlandet. Foto: AP Vis mer

Tre uker på sykehus

Overfallet i starten av januar skjedde da Kibet og Song var på vei hjem til Eldoret, hvor det har vært voldsomme tilstander de siste ukene.

Kibet klarte da å komme seg i sikkerhet, selv om han hadde aggressive opprørere med macheter i hælene.

Kameraten, som løp for 400-meterlaget til Kenya i 1988-OL, kom seg derimot ikke unna. Han ble drept av gjengen med machetene.

- Jeg mistet bevisstheten og våknet på et sykehus, sa Kibet til Kenyan Television Network for noen dager siden.

Han lå innlagt i tre uker, og ble også flyttet til en annen avdeling ved sykehuset da politiet måtte bruke tåregass mot opprørere som gikk til angrep der.

- Jeg har tilgitt dem som angrep meg og lagt det bak meg.

HAR TILGITT: Luke Kibet forteller at han har tilgitt dem som angrep ham og drepte kameraten for noen uker siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media