Truet med boikott etter at fem dekk eksploderte

Nå tar Pirelli grep.

KREVDE FORANDRING: Førerne truet med boikott etter at fem dekk eksplderte i Silverstone på søndag. Nå tar dekkprodusent Pirelli grep. Foto:  AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB Scanpix
KREVDE FORANDRING: Førerne truet med boikott etter at fem dekk eksplderte i Silverstone på søndag. Nå tar dekkprodusent Pirelli grep. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB ScanpixVis mer

Dekkprodusenten Pirelli bytter ut metalbeltet i formel 1-dekkene med kevlar.

Hele fem dekk eksploderte under skandalerunden på Silverstone i England søndag.

F1-føreren Mark Webber omtalte det hele som russisk rulett, siden ingen visste hvem som neste gang skulle rammes av dekkeksplosjonene som skjedde i hastigheter opp mot 260 kilometer i timen.

Førerne har truet med boikott av søndagens VM-runde om dekkene ikke blir endret. Nå får de viljen sin, skriver Daily Telegraph.

Det er det mye omtalte metalbeltet i dekkene som fjernes. I stedet skal produsenten bruke kevlar, en polymer som skal være fem ganger sterkere enn stål.

Pirelli ønsket å endre dekk tidligere i sesongen, men flere lag nektet. Det er foreslått å bruke fjorårets dekk, men det rekker man ikke før VM-runden i Tyskland. Trolig blir det gjort flere endringer på dekkene foran runden i Ungarn i slutten av juli.

(NTB)