Truet med minelagt golfbane

160 politifolk skal vokte området.

(Dagbladet.no): Til sammen 160 politifolk skal vokte golfbanen Kuroshio Country Club i Japan etter at det ble ringt inn en melding om at banen er minelagt før Casio World Open.

Denne telefontrusselen kom etter at det allerede hadde vært små eksplosjoner i klubbhuset og hos stevnets sponsor, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Den fire dager lange turneringen skal etter planen begynne på torsdag i Kochi, 62,5 mil sørvest for Tokyo.

Og med det store politioppbudet på plass tar arrangørene sikte på å avvikle alt som planlagt, til tross for at innringeren krevde at turneringen blir avlyst.

Eksplosjonene som allerede har funnet sted, skadet ingen personer. Men de var kraftige nok til at en del vinduer ble knust.

Den engelskspråklige avisa The Mainichi Daily News spekulerte i dag i at håndgranater kunne være årsak til eksplosjonene.

MINEFELT? Her på Kochi Kuroshio Country Club er det at det skal ligge miner nedgravd, ifølge en innringer, som krever at turneringen Casio World Open blir stoppet. Her er Michelle Wie fotografert under en tilsvarende turnering i 2005. Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP/SCANPIX
MINEFELT? Her på Kochi Kuroshio Country Club er det at det skal ligge miner nedgravd, ifølge en innringer, som krever at turneringen Casio World Open blir stoppet. Her er Michelle Wie fotografert under en tilsvarende turnering i 2005. Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP/SCANPIX Vis mer
Truet med minelagt golfbane