ROET SEG NED:  Johan Edin har ingen planer om å bruke VM-sprinten til å revansjere det han mener var en ufin manøver fra Tomas Northug.  Foto: Pål Marius Tingve
ROET SEG NED: Johan Edin har ingen planer om å bruke VM-sprinten til å revansjere det han mener var en ufin manøver fra Tomas Northug. Foto: Pål Marius TingveVis mer

Truet med revansj etter Northug-bråk. Nå bare smiler det svenske håpet

Johan Edin om torsdagens sprint.

FALUN (Dagbladet): Det svenske sprintlaget er svekket. Emil Jönsson sliter med en lyskestrekk - og blir i beste fall klar i siste liten.

Garantert til å gå er Calle Halfvarsson, Johan Edin og Teodor Peterson.

Edin kom i medias søkelys i helga da han fyrte seg opp på Tomas Northug. Edin mener at nordmannen dro han i trøya under verdenscuprennet i Östersund - og fyrte seg opp:

- Jeg synes ikke det hører hjemme at man drar i hverandres trøyer. Jeg synes det stygt gjort. Jeg får sørge for å få revansj i VM.

Roet seg ned Da Dagbladet snakket med ham på et svensk pressetreff i Falun i dag, forteller 28-åringen som er bosatt i Brumunddal at de to har begravd stridsøksa:

- Jeg gikk litt tett på Tomas etter en bakke. I den situasjonen mente jeg det ikke var for nære - men det mente Tomas og han dro i meg. Vi har snakket ut etterpå, forklarer Edin til Dagbladet.

I torsdagens sprint risikerer Edin å møte både Tomas og Petter Northug. Edin bare flirte da Dagbladets spurte om han mente nordmennene var verre enn andre nasjoner i sprint:

-  Nei, alle har fokus på å få de riktige posisjonene. Det er så mange nordmenn som er gode og kjemper i teten- så det blir verre. Det er naturlig at det blir flere tøffe dueller med dem, men det er ikke noe bevisst. Alle har fokus på å komme i de riktige posisjonene og er i ei boble, sier Edin.

I stigende form 28-åringen har plassert seg beskjedent på resultatlista i hele år i verdenscupen.

Likevel har han troa på et godt VM:

- Jeg er i god form. Det har vært en jevn stigning og den beste følelsen jeg har hatt i år. Jeg er ingen medaljekandidat, men føler at jeg kan være en utfordrer hvis alt klaffer, sier sprinteren.