Truet med sperm

Golf-fenomenet Paige Spiranac avslører at hun går i terapi for å bearbeide trakasseringen fra fans. Det siste hun må hanskes med: Folk som truer med å sende sperm til huset hennes.

Truet med sperm
Publisert
Sist oppdatert

Paige Spiranac (29) var for inntil et par år siden en svært lovende proff golfspiller. Hun trappet noe ned, og vier nå livet sitt til å være golfekspert og sosiale medier-profil.

I dag har hun flere følgere på sosiale medier enn Tiger Woods og samtlige andre i golfsirkuset, med sine tre millioner følgere bare på Instagram.

Det amerikanske magasinet Maxim, med sine ni millioner lesere, utpekte henne nylig til «verdens hotteste kvinne» i en tradisjonsrik, årlig kåring. Hun la superstjerner som skuespiller Megan Fox, artist Dua Lipa og influencer Kylie Jenner (24) bak seg på topp 100-lista.

Med berømmelsen kommer også trakassering og hets, forteller hun.

Spiranac forteller at hun mottar sex-trakassering hver dag. Såpass kraftig har det gått innpå henne at hun nå går i terapi.

- Jeg følte at jeg begynte å ta noen skritt tilbake med min egen mentale helse, forteller Spiranac i sin podcast «Playing A Round».

I følge Spiranac får hun ikke bare trakasserende kommentarer på sosiale medier, men også drapstrusler for å gå utfordrende kledd i den konservative golfsporten.

Golf- og Instagramstjerna har tidligere fortalt at hun har blitt kalt «stripper» og «pornostjerne» på golfbanen, og at dette har fått henne til å bryte sammen av gråt.

- Trusler om sperm

I rekken av dårlige erfaringer, forteller hun også om ekkelt materiale som dukker opp både fysisk på døra hennes og elektronisk.

- Noen truet med å sende sperm til huset mitt og til min søsters hus, og truet med å komme og hente meg, og jeg har hatt drapstrusler og utrolig mye trakassering, sa Paige Spiranac i den samme podcasten.

Uttalelsene er også gjengitt i flere internasjonale medier.

«HAPPY GILMORE»: Den tidligere golfproffen Paige Spiranac siste triks på Instagram har fått mye oppmerksomhet. Video: _paige.renee / Instagram Vis mer

- Rettslige skritt

Mobbing har blitt en del av hverdagen til den semi-proffe golferen.

- Jeg lar det gå litt inn på meg, men jeg er så takknemlig for teamet jeg har rundt meg, sier hun.

Golf-stjernen sier at hun vil ta affære mot de som går over streken.

- Jeg vil bare fortelle dere troll at hvis dere bare tuller med meg og roter det til for meg, er det ikke kult, og vi vil ta rettslige skritt, sa Spiranac henvendt til nettrollene og de som sender ekle ting til henne både i innboksen og i postkassen.

Når all trakasseringen legges bort, sitter Spiranac tross alt igjen med mest glede med sin stjernestatus.

- Jeg får så mange muligheter. Og jeg vokser så mye på plattformene mine, og får mange nye mennesker som følger meg. Men det som følger med det er altså trakasseringen og stalkerne, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer