Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truet o-løper med gevær

Den sveitsiske grunneieren dro fram skytevåpen og jaget Anders Nordberg og orienteringsløperne vekk fra posten under VM-uttakningsløpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske orienteringsløperen tok ingen sjanser da han så geværet under gårsdagens løp i Sveits. Anders Nordberg (25) fra Kristiansand er i byen Rapperswil for å kvalifisere seg til VM i august, men sto over gårsdagens distanse. I stedet ble han satt ut for å passe på den ene posten. Den var plassert slik at det var naturlig for løperne å benytte ei trapp for å komme fram. Det hadde eieren av trappa svært lite forståelse for.

Den norske 25-åringen forsøkte å fortelle at posten var del i et viktig arrangement, men da de første o-løperne kom halsende, fikk grunneieren nok.

- Da de dukket opp i trappa, gikk han inn i huset sitt og kom ut igjen med gevær i handa, forteller sportssjef Jan Arild Johnsen i o-forbundet til nettstedet kondis.no.

Da la Anders Nordberg på sprang så fort beina kunne bære ham. Nå ser han humoristisk på hele hendelsen, men der og da var han bare opptatt av å komme seg i sikkerhet. Orienterings-talentet stiller til start i helgas uttakningsløp for å sikre VM-billetten - hvis ikke noen hissige grunneiere kommer i veien.

VM-AKTUELL: Dette bildet ble tatt da Anders Nordberg tok sølv i åpent nordisk mesterskap på kortdistanse i 1997.