Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truet på livet av gangstere

Rett før han skulle spille landskamp, ble Evertons Wayne Rooney (17) presset for penger og truet på livet av kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Både Rooney og agenten hans, mangemillionæren Paul Stretford, ble drapstruet, skriver News of the World i dag. Stretford bekrefter historien og sier at «dette er en fryktelig farlig situasjon».

Evertons unge stjernespiller ble kjent med truslene, som er sendt til agenten, for tre uker siden. Det var rett før han skulle spille Englands landskamp mot Slovakia. I kampen ble han byttet ut fordi han spilte dårlig.

Rooney tjener 155 000 kroner (13 000 pund) i uka, i tillegg til mange innbringende sponsoravtaler. To kriminelle gjenger, en i London og en i Liverpool, har gjort det klart overfor Stretford at de vil gå til aksjon hvis de ikke får en del av fortjenesten.

Skjøt etter agenten

Gangsterne oppsøkte Stretford og sa klart fra at de ville skade ham og spilleren, hvis han ikke delte fortjenesten med dem.

Stretford forteller at dette er gjenger som har våpen og som ikke er å spøke med. De skjøt gjennom entredøra til naboen, og agenten frykter at skuddene var beregnet på ham.

Paul Stretford har nå skaffet seg sine egne vakter, mens Rooney, som bor sammen med foreldrene i Liverpool, har forsterket porten og installert TV-overvåking. Det gjennomføres også flere tiltak for å bedre sikkerheten.

24-timers vakter

Paul Stretford (44) er mangemillionær og har nesten 400 fotballspillere som klienter.

En venn av ham sier til News of the World:

- Paul er skremt etter disse truslene. Han fikk råd fra sikkerhetseksperter og har fått vakter 24 timer i døgnet.

Vennen forteller at gangsterne truet med å brekke beina til Paul, hvis ikke agenten betalte dem en del av fortjenesten.

Paul Stretford reagerte sterkt på at News of the World hadde fått tak i nyheten.

- Dette er farlig for meg og min familie, og jeg er ikke villig til å si noe mer.

I FARE: Wayne Rooney.