Truet på livet på banen

David Beckham reddet Englands ære mot Makedonia i går. Det tålte ikke motspillerne.

Det kan gå hardt for seg på fotballbanen, men drapstrusler hører heldigvis til sjeldenhetene. David Beckham måtte finne seg i å bli spyttet på under gårsdagens kamp mot Makedonia. I tillegg ble han truet på livet under 2-1 kampen.

- Jeg ble spyttet på to eller tre ganger, det samme ble andre spillere. En av spillerne sa til meg: Du kommer ikke herfra i live, forteller Beckham ifølge Sky News.

Sven Göran Eriksson bekrefter hendelsene. En rasende Beckham trengte pausen etter første omgang å roe seg på.

- Jeg syns Beckham klarte seg bra. Han er viktig med pasningene sine og hjertet for laget, sier Eriksson.

Liverpools Emile Heskey måtte finne seg i rasistiske tilrop, også det fikk Beckham til å tenne.

- Rasistiske tilrop har vært borte fra kampene i flere år, men det har begynt å krype tilbake i enkelte land, sier han.

Det samme måtte John Carew finne seg i i kampen mot Bosnia-Hercegovina i går. Han beklaget etter kampen at han hadde svart på tiltale mot ape-lydene fra tribunen.

Blir tv-serie

Den britiske tv-stasjonen ITV1 skal sende en dokumentar om kroppen til David Beckham. Mange frisyreskifter, skader og tatoveringer danner utgangspunktet for den timelange dokumentaren. De fleste sider ved den tidligere Manchester United-stjernen blir tema for programmet. Beckham har på en hel spesiell måte klart å gjøre millionbutikk av sitt eget utseende. For en stund siden sørget han for å sende mann av huse for å kjøpe neglelakk, bare fordi han overbeviste trauste briter (og andre) at det var kult med rosa neglelakk. Dokumentaren blir vist i høst.

<B>REDDET ENGLAND: David Beckham var sentral da England senket Makedonia i går.